Düzce'de bağlımlılıkla mücadele çalışmaları ilkokuldan başlanarak eğitimin her kademesinde artarak devam ediyor. Düzce Valiliği'nin öncülüğündeki mücadele seferberliğine ilçeler de düzenledikleri etkinliklerle destek veriyor. Bu kapsamda bugün Akçakoca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde eğitimcilere yönelik Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.

Akçakoca Öğretmenevi'nde sabah ve öğle olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen toplantıya okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deniz Akkuş, DÜ Bağımlılık Araştırma Merkezi Müdürü Hatice Günler, Yeşilay Danışmanı Psikolog Rümeysa Köse ve Rehber Öğretmen Nazile Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı programın sabah oturumuna, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk başta olmak üzere ilçe protokolü de katılım gösterdi.

"Uyuşturucuyla Mücadele Platformu'nun öğretmenlere ihtiyacı var"
Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Deniz Akkuş, 2014 yılında başbakanlık genelgesiyle kurulan Uyuşturucuyla Mücadele Platformu'nun öğretmenlere büyük ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

"Risk giderek büyüyor"
Akkuş konu başlıkları halinde yaptığı bilgilendirmelerde, bağımlılıkta riskin giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, bu noktada topyekün mücadelenin önemine işaret etti.

Eğitimcilere bağımlılıkla mücadelede nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Akkuş, uyuşturucu madde kullandığından şüphelenilen kişilerin çevre ile ilişkilerinin izlenmesi gerektiğini söyledi.

Uyuşturucudan kurtulmuş bireysel başarı hikayelerini de işlendiği oturumda, konular, yer yer sahneye davet edilen katılımcılarla dramatize edilerek sunuldu.

Haber: C.ÜSTÜNER