Her ay Düzce Valiliği tarafından gerçekleştirilen ve vatandaşların sorunlarının dinlendiği Halk Günü Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılımın bu kez diğer aylara göre bir hayli fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın başkanlığında yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu ve kurum müdürlerinin bulunduğu toplantıda halkın sorunları ele alındı.
Katılımın fazla olduğu halk günü toplantısında vatandaşların sıkıntıları da dikkatlerden kaçmadı.



“Elimize bir şey kalmıyor”
Emekli olduğunu ve ev masrafı ödemekten kendisine para kalmadığını belirten Emine Satılmış, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:
“Beyköy TOKİ’de oturuyorum. Bugün buraya toplumsal nedenlerden dolayı geldim. Dar gelirli konutlarda oturuyoruz ama dar gelirliyi aşan ödemeler yapıyoruz. Dar gelirli dediğin asgari ücretle çalışan, emekli olanı kapsıyor benin bildiğim. 500 evin geri ödemesi var. Ben zaten bin 500 lira maaş alıyorum. Bunun elektriği, aidatı, suyu, doğalgazı derken elimizde bir şey kalmıyor. Ekmek mi alacağım, çay mı alacağım. Zaten sadece 65 lira aidat ödüyoruz. Bu ücret asgari ücretliler, emekliler için çok büyük para. Bunun için imza topladık ve valimizle görüşeceğim.”

“Evde kiracıyım, desteğim yok”
Günümüzün önemli sıkıntılarından olan işsizlikten dem vuran Veli Aydın ise, “Beş buçuk yıl özel bir fabrikada çalıştıktan sonra işsiz kaldım. Oturduğum evde kiracıyım, desteğim yok. Bu nedenle valimize sığındım ve valimizden destek bekliyorum” dedi.



“Sana iş bulalım denildi ama bir sonuç çıkmadı”
Eşinin İstanbul’da çalışmak zorunda olduğunu ve kendisinin üç çocukla Düzce’de kaldığını belirten Makbule Sandıkçı da zor durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti:


“Eşimin işi olacak diye benim sağlık sıkıntılarım olduğu için ekim ayında Düzce’ye geldim. Eşimin buradaki işe giremediği için gelemedi. Vali Bey’den defalarca yardım talebinde bulunduk ama her defasında geri çevrildik. Cumhurbaşkanımızla, Süleyman Soylu ile görüştük tamam dediler ama hala bir sonuç çıkmadı. Hatta elimizin altında ol burada sana iş bulalım denildi ama bir sonuç çıkmadı. Ben gelip defalarca randevu talep ettim ama Vali Bey’in yapacağı bir şey yok denilerek hep geri çevrildik. Bizi İŞKUR’a yönlendirdiler. Orası başka bir yere yönlendirdi. Zor durumdayız.”

Öte yandan işsizliğin başlıca sorunlarından biri de “Konforlu işsizlik. Bazı iş verenler de iş beğenmeyen vatandaşlar nedeniyle çalışan bulamamaktan yakınıyor.

Haber: M.AYDIN