Tedavisi olmayan bir genetik hastalıkla mücadele eden 1 yaşındaki oğlu Eyüp Alp’in sağlığına kavuşması için çalmadık kapı bırakmayan ve aynı rahatsızlıktan 7 yıl önce evlat acısı yaşayan Tuğba Altunkaynak’ın haber merkezimiz aracılığıyla yaptığı “Para pul istemiyorum, çare bulun!” çağrısı karşılıksız kalmadı. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatlarıyla hemen irtibata geçilen Altunkaynak ailesi, sağlık müdürlüğü yetkilileri tarafından evlerinde ziyaret edildi.

Yurtdışında minik Eyüp için yapılan tahlillerde Cox10 Cox4 enzim eksikliği (mitokondriyal enzim eksikliği) tespit edilirken oğullarını kaybetmek istemeyen ve bunun için hastalığın tedavisinin geliştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların hızlandırılmasını talep eden aile, sağlık müdürlüğü ekiplerine oğullarının durumu ile ilgili detaylı bilgileri paylaştı. Yapılan görüşme ve minik Eyüp’ün rahatsızlığı ile ilgili incelemelerin ardından Türkiye’de görülen birçok genetik hastalığın tanısının konmasına veya hastalığa yatkınlık durumunun saptanmasına olanak sağlayacak cihazların Gazi Üniversitesi Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezi ya da Hacettepe Üniversitesi Moleküler Genetik Laboratuvarı gibi merkezlerde bulunduğu aileye aktarıldı.

Minik Eyüp’ün alması gereken fizik tedavi hizmeti için gerekli muayenesi planlanırken, hekim tarafından uygun görülmesi halinde hastanın evde fizik tedavisinin yapılacağı bildirildi.

Bu doğrultuda 1 yaşındaki Eyüp Alp’in evde sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için kaydı oluşturulurken, ihtiyaç halinde İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçmeleri konusunda aile bilgilendirildi.

Haber: E.B.SUNMAN

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ