D-100 Karayolunda her yağmur yağdığında ortaya çıkan su birikintileri kaza riskini de iki kat artırıyor. Özellikle kavşak noktalarında oluşan su birikintileri büyük tehlike saçıyor. Yolu tam manası ile bilmeyen bir sürücü bir anda su birikintisine girdiğinde direksiyon hâkimiyetini kaybedebiliyor. Bu da kazaları beraberinde getiriyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda Kervan üst geçidin altında meydana gelen trafik kazasında Düzce'de tanınmış bir oto kiralamanın sahibi Halil İbrahim Göçmen , otomobilin su birikintisine girmesi sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmiş ve üst geçidin ayağına çarpmıştı. Kaza da Göçmen hayatını kaybetmişti.

Bugün yine aynı noktada Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran'ın kaza yapması D-100 karayolu üzerinde biriken suları yine gündeme getirdi. Yapılan duble yolların bazı bölümünde biriken sular D-100’ün yapımında bir hata olduğu kanısını oluştururdu. Su birikintilerine giren araç sürücüleri biranda direksiyon hâkimiyetini kaybediyor.

Özellikle Taşköprü Köyü kavşağı Ankara istikameti ve Kervan mevkii Ankara istikameti ile bağlantı yolunda oluşan su birikintiler sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor.

Haber; S. KAŞKIR