Düzce trafiğini rahatlatmak adına alternatif çözümler uygulamaya konulamaması sorunu tırmanışa geçiriyor. Şehrin göbeğinde neredeyse her cadde ve sokağın park yeri olarak kullanılması soruna tuz biber ekiyor. Düzce Belediyesi'nin merkezin park yükünü almak için yaptığı katlı otopark da yaraya merhem olmuyor. Eski Özel İdare binasının yanında bulunan katlı otopark yerine sürücüler yine ilk tercih olarak cadde üzerini, İnönü Parkı çevresini ya da Valilik etrafını tercih ediyor.

Merkezde 28 otopark var

Düzce Belediyesi'nin şirketi Yeypaş ve özel şahıs eliyle merkezde toplam 28 noktada otopark hizmeti verilirken otopark ücreti vermek istemeyen sürücüler çareyi ara cadde ve sokaklara aracını bırakmakta buluyor. Bu durum da trafiği kilitliyor. Bir kez daha otopark sorunundan dem vuran bazı vatandaşlar, İstanbul Caddesi başta olmak üzere ara cadde ve sokaklarda yol boyunca yapılan parklanma nedeniyle trafik akışının sağlıklı ilerleyememesinden yakındı.



Düzce'de neredeyse her boş alanın park yeri olarak kullanılmasından yola çıkan vatandaşlar, buna karşılık yollara sağlı-sollu park edilmesini alışkanlık olarak yorumluyor. Otopark ücretleri de eleştirilirken kimi yerlerde 3 TL kimisinde ise 4 TL olan park ücretinde sabit bir tarife olması gerektiğine dikkati çekiliyor.



Sabahtan akşama kadar duran araçla, bir ya da iki saat park yerini işgal eden araç için aynı paranın alınmasının yanlış olduğu görüşünü paylaşan vatandaşlar, büyükşehirlerde olduğu gibi saat hesabı üzerinden ücret alınmasını istiyor.

Otomobilim var ama bisikletle çıkıyorum

Düzce'deki park sorununun boyutunu "Bisikletimi dahi park edemiyorum" diyerek anlatan bir vatandaş, "Bu konuyu irdelemek gerekiyor. Park sorununun çözülmesi için uzmanların görüşlerinin alınarak ona göre harekete geçilmesi iyi olur. Otomobilim olduğu halde çarşıya bisikletle çıkıyorum. Herkese ulaşımı bisikletle yapmalarını tavsiye ediyorum. Herkesin bisikleti olsun, araçlar şehir merkezine girmesin." dedi.

Otoparklar ücretsiz olsun

Otopark ücretini eleştiren bir diğer tepkili vatandaş ise ücretsiz otopark çağrısı yaptı: "Bütün otoparkları ücretli hale getirdiler. İnsanlar iki dakikalık işleri için bile otopark ücreti ödemek zorunda bırakılıyor. Düzce’nin şehirleşme planlaması doğru yapılmadığından aracı her yere park etmek mümkün olmuyor. Katlı otopark sayısı arttırılabilir, ücretli otopark konusunda belediyenin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Otoparklar ücretsiz olsun. Yolların daha geniş kullanılabilmesi için uygun alanları park olarak değerlendirebilirler."

İstanbul Caddesi üzerine park edilmesini trafik yoğunluğu bağlayan bir Düzceli'ye göre ise herkes işletmelerinin önünü park alanı olarak kullanıyor. Mevcut otoparklar da vatandaşlara iyi hizmet vermiyor.

Sabah ve akşam aynı çile

Öte yandan her gün onlarca yeni aracın eklendiği Düzce trafiği hafta içi sabah ve akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı adeta keşmekeşlik yaşatıyor. Özellikle Çoban mevkiinde uzun kuyruklar oluşması ışıklarda uzun süre beklenmesine yol açıyor. Bu duruma da parmak basan vatandaşlar, Düzce Belediyesi'nin de gündeminde olan tramvay ya da troleybüs gibi farklı araçlar hizmete sokularak halkın toplu taşımaya özendirilmesini bekliyor.  

Haber;C.ÜSTÜNER