Düzce Valiliği tarafından Ekim ayında ilin farklı bölgelerinde çekilen sonbahar fotoğrafları, basın mensuplarıyla paylaşıldı.
Yapılan açıklamada, sonbaharın gelmesiyle birlikte ağaçların yapraklarının çeşitli renklere büründüğü ve yaylalarda renk cümbüşünün yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, fotoğrafçı Ahmet Bozdemir tarafından Balıklı, Pürenli, Odayeri, Hera, Torkul yaylalarında yer alan meşe, kayın, çınar ve   köknar  ağaçları yapraklarının renk çeşitliliğinin dikkat çektiği ifade edildi.
Açıklamada, fotoğrafçı  Ahmet  Bozdemir'in şu ifadelerine yer verildi:



"Düzce, özellikle İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlere yakınlığı ile bilinirken iki saatlik yolculuk ile ulaşılabilecek bir il. Burada, şelaleler, yaylalarda sonbaharın her tonunu, Balıklı, Kızık, Pürenli, Odayeri, Torkul Yaylaları yanısıra Efteni, Güzeldere, Konaş bölgelerinde yaşayabilirsiniz. Güz mevsiminin gelmesi ile birlikte bu yayla ve çevre yaylalarda, kamp yapıp doğa ile baş başa kalabilirsiniz. Bu fotoğrafların çekilmesinde ve Düzce turizminin gelişmesinde yaptığımız çalışmalara destek veren Düzce Valisi Zülkif Dağlı'ya teşekkür ediyorum."



Açıklamada, Düzce Valiliği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği kapsamında il genelindeki doğal güzellikler ve yürüyüş rotalarının yer aldığı kitap ve mobil uygulamada bir araya getirildiği ifade edilerek, sonbahar fotoğraflarının da yer aldığı bu uygulamanın mobil marketlerden 'Düzce' ismi ile erişilebileceği kaydedildi.