Geçtiğimiz yıl haziran ayında Bağlantı yolunun Tepecik mevkiinde kaymalar meydana gelmiş, onarım çalışmaları yapılmıştı. Karayolları ekipleri tarafından göçüklerin meydana geldiği bölgeler toprak dolgu ile kapatılırken, yine aynı bölgelerde uyarıcı levhalar konulmuştu. Aradan geçen bir yılın ardından yine aynı bölgede meydana gelen kaymalar nedeniyle Karayolları ekipleri bu kez heyelan olayının oluştuğu bölgeyi trafiğe kapattı. Geçtiğimiz aylarda ilçelerde büyük yıkılma yol açan sel felaketi öncesi tek şeridin ulaşımın sağlandığı yol, selin ardından tamamen kapandı.


Ulaşım çok da güvenli olmayan eski yoldan sağlanıyor… Konuya ilişkin haber merkezimize ulaşan vatandaşlar, eski yolunda tehlikeli olduğunu özellikle içmeler mevkiinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle kullanmaktan korktuklarını ifade etti.


Ulaşıma kapanan yeni yolda yaklaşık 15 gündür hiçbir çalışmanın olmadığından yakınan vatandaşlar, bu konuda en azından bir açıklama yapılmasını istedi. Yaz mevsiminin gelmesiyle doğa turizmin hareketlilik yaşandığı bu günde Gölyaka bölgesine piknik kamp ve benzeri amaçlarla gelen çok sayıda vatandaşın mağdur olduğu bildirildi.

 

Haber;S.Kaşkır