Düzce Üniversitesi’nde öğrenim gören ve Beçi Kampüsü’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun Konuralp Kız Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, yaşadıkları su sorununu çözmek için bu kez de farklı bir yönteme başvurdu. BİMER’e ve Düzce Belediyesi’ne yaptıkları başvurulardan sonuç alamayan, son olarak ise Öncü Haber aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, bu kez farklı bir yol denedi. Günlerdir su çilesi çeken ve ilgililere “Hakkımız olan suyu verin!” diyerek tepki gösteren öğrenciler, uluslararası imza kampanya sitesi Change.org’da imza toplamaya başladı.

Hedef 500 imza

“Düzce Konuralp KYK Kız Yurdu Su İhtiyacı İçin Çözüm!” başlıklı kampanyanın muhatabı Düzce Belediyesi ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş olarak belirtildi. Başlatılan imza kampanyasına kısa sürede yüksek katılım olduğu görüldü. 500 imzanın hedeflendiği kampanyada şimdiden 200’ü aşkın imza toplandı. Kampanyaya katılan öğrenciler, yaptıkları yorumlarda yurtta susuz kalmalarından dolayı yaşadıkları sorunlara değinerek kurumlara yönelik tepkilerini ifade etti.

Change.org nedir?

Bir imza kampanyası sitesi olarak Change.org'da herkes kampanya başlatabiliyor. Amaç yüksek imza sayısına ulaşarak destekçileri harekete geçirmek ve karar vericilerle çözüm için beraber çalışmak...

Haber;Y.SEVER