Düzce Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi işbirliği ile düzenlenen 'Orada Bir İnsanlık Dramı Yaşanıyor ' temalı Suriye konula konferans Düzce Müftülük Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve ilçe belediye başkanlarının hazır bulunduğu konferansı çok sayıda kişi ilgi ile dinledi.

Konferansta İHH’nın yardım kampanyalarından, savaş bölgelerindeki yaşananlar ve Türkiye’nin bu olayların tam ortasında olduğundan bahsedildi.

Düzce AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, İHH’nin yıkılan bir medeniyeti ayağa kaldırmada çok önemli görevlerinin olduğunu dile getirdi.

Korkmaz, “Biz bir mücadelenin içerisindeyiz bu mücadele bir medeniyet mücadelesi. Bu coğrafyada yıkılan medeniyeti yeniden ayağa kaldırma mücadelesi veriyoruz. Biz bu mücadelenin bir neferi olmaktan da Elhamdülillah memnunuz. Bu medeniyeti yeniden ayağa kaldırma hareketi Allah’ın bizim üzerimize yüklediği bir vecibedir. Bu Allah’ın emridir. İHH bu medeniyet hareketinin temel taşlarından motor güçlerinden birisidir. İHH ümmetin yüz akıdır.” Dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmasında Suriye’deki savaşlarda gördüklerini ve savaş bölgesinde yaşayan insanların kendilerine anlattığı olayları salondakilere aktardı.

Yıldırım, “Bu ülke siyasi kaygılarla adına bürokrasiye üç tane yönetici sokma adına kaybettirilecek bir ülke değildir. Orta Afrika’da Müslüman Cumhurbaşkanı görevden istifa etti. Niye sahibi yoktu da ondan ülkeyi bu hale getirdiler. Herkes akıllı olacak.” Dedi.

Amerika’nın dünya ’da barış isteyenleri yaşatmadığını ve fesatlık çıkaranlara destek verdiğini dile getiren Yıldırım, “Müslümanın Müslümandan dostu yoktur” diyerek tüm Müslümanların birlik olması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, Bütün Müslümanların tekrar birleşip ümmet fikriyle haçlılara karşı duracaklarından çekindiklerini dile getirdi.

Yıldırım, “1988’de bütün Müslümanların kanı bir damla petrol etmez denildi. NATO’nun yeni konsepti bu. Onun için hepimiz Müslüman, Kürdüyle Çerkeziyle Arabıyla Boşnağıyla Türkiye ile birliği oluşturmak orundayız. Müslümanın Müslümandan dostu yok. Etnik çatışmayı İslam topraklarına koymaya çalışıyorlar. Allah’ın izniyle bu olmayacak. Suriye de öyle bir güç yetişiyor ki hiç tereddüt etmeyin 300 yıllık tarihimiz tersine dönecek.” Dedi.

Sözleri sık sık tekbir ve alkışlarla kesilen Yıldırım’ın konuşmasından sonra Suriye’de yaşananların anlatıldığı kısa bir filmde seyredildi.


Haber: G. KARDUZ