Konuralp'te bulunan eski kampüs yolunda devam eden altyapı çalışmalarının bir türlü tamamlanamaması köy halkının ve yolu kullanamayan vatandaşın tepkisine neden oldu.



Düzce Üniversitesinin yıllarca ulaşım yükünü çeken Beçi Yörükler köyü, yeni yolun açılmasıyla unutuldu. Yaklaşık 1 ay önce başlayan altyapı çalışmalarının bir türlü bitirilememesi nedeniyle köy halkı başta ulaşım olmak üzere bir çok hizmetten mahrum kalıyor.




Yağan yağmurda balçığa dönen yola hiçbir araç giremiyor. Öğrenci yurduna giden güzergahlardan biri olan yolun üniversite öğrencilerine de büyük zorluk çıkarttığını belirten Yörük Köyü Muhtarı Hüseyin Gürol, şikayetini dile getirdi.



Gürol, "İşçiler üç gün çalışıp 6 gün çalışmadılar. Yolun bir yeri açıp diğer yerini kapattılar. Okulların açılma dönemiydi 80 vilayetten insanlar geldi. Nerden okula gideceklerini nerden geri döneceklerini insanlar şaşırdılar. Hergün akşama kadar burda adres vermekten yorulduk"dedi.



Burda belediyenin bir yetkilisini görmedim diyen Muhtar Gürol,"Müteahhit firma bizi dinlemiyor. Sayın Belediye Başkanının ben bu işlerden haberi olduğunu sanmıyorum"dedi. Okul zamanı gelen gidenin devam ettiğini belirten Muhtar Gürol, yolun bozuk olması sebebiyle otobüslerin bulundukları yere giremediğini ifade etti. Üniversite için gelen öğrencilerin mağdur durumda olduklarını belirten Muhtar Hüseyin Gürol, yol bozuk olduğu için hiçbir aracın giremediğini dile getirdi.



Köy esnafı Mustafa Özder'de durumdan oldukça şikayetçi.



Yolun durumuyla ilgili konuşan Özder, "Birgün yolun belli bir yerini kazıp iki gün kayıplar. Başka yerde çalışıyorlar. Bir üniversite yoluna yakışacak bir yol mu bu? Kime şikayet edeceğiz bilmiyoruz ki. Belediyeden gelen giden yok. Herkes kafasına göre çalışıyor"dedi.

 

 

Haber: Y. Sever