Düzce’de geceleri şehre yayılan koku vatandaşta huzur bırakmadı. Son bir aydır geceleri geniz yakan türden olan kokunun neden kaynaklandığını bilemeyen vatandaşlar, sağlıklarının bozulmasından endişe ediyor. Rüzgar nereye eserse orada etkili olan acı ve keskin koku yüzünden kapı ve pencere açamapdıklarını ifade eden vatandaşlar, kokudan herkesin şikayetçi olduğunu durumu yetkililere ilettiklerini söylüyorlar.
 
Kokunun en çok hissedildiği yerlerden biri olan Uzunmustafa Mahallesinde ikamet edenler, yalnızca geceleri hissedilen kokunun özellikle gece yarısına doğru başladığı ve sabahın ilk saatlerine kadar etkili olduğunu söyledi.Bakır için kablo ya da çöp yakıldığını düşündüklerini ifade edenler, Düzce Valiliğine çok sayıda resmi dilekçe verdiklerini, ilgili makamların bu konuda sürdürdüğü çalışmaların hangi aşamada olduğunu bilmediklerini belirttiler. Düzce’nin havasıyla oynandığını aktararak tepki gösteren mahalleli, kokunun insanlar arasında sürekli konuşulduğunu,  koku yüzünden vatandaşların evlerinde arabalarında yangın olduğu endişesini sürekli yaşadıklarını paylaştılar.

Öte yandan konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Çevre ve Şehicilik İl Müdürlüğü Yetkilileri, bu konuda aldıkları ihbarları dikkate alarak çalışmalara başladıklarını, konunun takipçisi olduklarını söylediler.  

Haber:Y.SEVER