Düzce TEMA Vakfı İl Temsilciliği, çevre duyarlılığına olan hassasiyetini düzenlenen etkinlikte bir kez daha ortaya koydu. Bir araya gelen vakıf üyeleri ve öğrenciler, belki de tüm Düzce’nin uykuda olduğu Pazar sabahının erken saatlerinde alana inerek önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Düzce TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından ‘Sizce Dünya’yı temizlemenin vakti gelmedi mi?’ adlı düzenlenen çevre temizleme etkinliğine, Genç TEMA Topluluğu önderliğinde Cumayeri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi AR-GE Topluluğu, Bilişim ve Teknoloji Topluluğu, Radyo ve Sinema Topluluğu, YEŞİLAY Topluluğu ve diğer topluluklardan yaklaşık 70 öğrenci katıldı.

Konuralp Antik Tiyatrosundan başlayan etkinlik programı kapsamında öğrenciler ellerinde malzemelerle Konuralp’in tarihi zenginliklerini gösteren en önemli değerlerinden Kırk Basamaklarda temizlik yaptılar.


Kendirli: “Çevreye nasıl zarar verildiğini görsünler istedik”

Cumayeri Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Düzce TEMA Vakfı İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli etkinlikteki amaçlarını Öncü TV mikrofonu aracılığıyla ifade etti. “Etkinliğimizde genç arkadaşlarımızla birlikte Konuralp Antik Tiyatrosu’nda bulunuyoruz. Çalışmamızla, gençlerimize insanların doğayı ne kadar kirlettiğini, çevremizdeki değerli alanlara ne kadar zarar verdiğimizi göstermeyi hedefledik. Bu çalışmayla farkındalık oluşturmayı istedik. Antik Tiyatrosu’ndaki temizlik çalışmamızın ardından Mamure Köyü ile İstilli Köy arasındaki bağlantı yolu kenarlarını ve Aydınpınar yolu üzerinde çift taraflı temizleme çalışmalarımız olacak. Öğrencilerimiz bu görevi gerçek anlamda benimsediler. Öğrenci toplulukları birlikte çalışsınlar, birbirleriyle tanışsınlar ve doğadaki güzellikleri yakından görsünler istedik.


“Halkımızdan destek istiyoruz”

Vakıf olarak nasıl bir Düzce istedikleri hakkındaki düşüncelerini dile getirerek açıklamalarını sürdüren Kendirli, “Düzce’de özellikle kış aylarında hava kirliliği başta olmak üzere Melen Çayı’nın durumunu biliyoruz. Bu gibi çevresel konularda halkımızın TEMA Vakfı’nın arkasında olmalarını rica ediyoruz. Biz gerçek anlamda doğa için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gönüllülere ve desteğe ihtiyacımız var. Yaptığımız çalışmalar destekle daha etkili olur.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Genç TEMA Başkan Yardımcısı olan Ayça Sultan Boran, bir kişiyi dahi değiştirmelerinin kazanç olduğunu söyledi.

Haber:Y.SEVER