Düzce’de trafiğe düzen getirmesi amacıyla hayata geçirilmesi kararlaştırılan Elektrik Denetleme sistemi (EDS), kullanım için gün sayıyor. 4 saat kesintisiz olarak hız, kırmızı ışık ve park ihlali denetimleri yapılacak kameralı takip sistemi olan EDS, vatandaşların şimdiden gözünü korkutmaya başladı.

Şehrin çeşitli noktalarına konuşlandırılan kamera sistemi şu an aktif bir şekilde çalışıyor. Kurallara uymayanları tespit eden sistem herhangi bir ihlal durumunda kırmızı bir ışık huzmesi ile size doğru patlıyor. Vatandaş kendisine ceza geldiğini sanırken, sistem emniyet tarafından bugünlerde yalnızca test ediliyor.

Fakat bu durum vatandaşın kafasını karıştırdı. Tüm Düzce’nin, “EDS’ler devreye girdi” tedirginliği yaşadığı şu günlerde emniyet, sistemi ileriki bir tarihte aktif hale getirmek için hazırlıyor. Böylece Düzceliler de sisteme şimdiden alışmaya başlıyor.

27 noktaya kameralar bulunuyor
Öte yandan, 2016 yılından bu yana uygulamaya geçmesi beklenen EDS için Düzce merkezde toplamda 27 noktaya kameralar kuruldu. Bu kameralar sayesinde şehir içinde kurallara uymayan araçlara elektronik cezai yaptırım uygulanacak. Projede sistem, ihlallerin elektronik ortamda emniyete aktarılması ve polis aracılığıyla cezai yaptırım uygulanması şeklinde işleyecek. Belirlenen hız sınırlarını aşan, park ihlali yapan ya da kırmızı ışıkta geçen araçları fotoğraflayan sistem, verileri cezai işlem için emniyete iletecek. Tespitler doğrultusunda kesilen trafik cezaları sürücülerin adresine gönderilecek. Sistem, Düzce Emniyet Müdürlüğü binasında kurulan özel merkezde yönetilecek.