Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Gölyaka Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği "Kardüz Yaylasının planlama çalışmaları, Eko-Turizm ve  Turizmin Ekonomiye Kazandırılaması" konulu panele katılım yeterli olmamasına rağmen,  Kardüz'ün geleceği açısından ümit vadeden mesajlar dikkat çekti.

            BAŞKAN AKBULUT" TURİZM BİR NİMET"

 

 Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Kardüz'ün 1.836 rakımlı bir yükseklikle bölgenin en yüksek yaylası olduğunu dile getirdi. Akbulut, Kardüz'ü Düzce'den ayırmanın mümkün olmadığını vurgulayarak :"Turizm bir nimettir, Kardüz gelecekte bir marka olacaktır" dedi:

 

            BUDAK:"KARDÜZ ÜLKENİN DAVOSU"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak'ta yaptığı detaylı sunumda Kardüz'ün özelliğinin yanında Düzce'de turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Sözlerine "Tabiat Cenneti Düzce Herşey var gönlünüzce" sloganıyla başlayan Budak, Düzce'de 21 yayla olduğunu "Trans Yayla Turizmi" için Düzce'nin örnek bir il olduğunu vurguladı. Kardüz'ün "Kültür Turizm Koruma geliştirme bölgesi" ilan edildiğini kaydeden İl Müdürü Budak:" "Kardüz gelecekte ülkenin Davos'u olacak" dedi:

 

Panele DÜ Gölyaka MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. İsmail Akbay, KOSGEP İl Müdürü Asım Türkmen, Şehir ve Bölge Plancısı Saffet Atik,Şehir Plancısı Cem Bayrak'da katılarak Kardüz'le ilgili görüşlerini paylaştılar.  

Haber;E.TAYHAN