Vali Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır Düzce’de bulunan Karadağ ve Sırbistan Cumhuriyeti heyetleri ile Erguvan tesislerinde yemekte buluştu. Samimi bir ortamda geçen yemekte yapılan konuşmalarda, dostluk, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Gönül Coğrafyası

Vali Ali Fidan, yemekte yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Balkan Coğrafyası, Türkiye’de yaşayan insanlar için bir gönül coğrafyası, dostluk coğrafyası… Türkiye’nin balkan ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek bir devlet politikası. Bunun ötesinde sizlerin yaşadığı coğrafyalarda dostlarımız, akrabalarımız var. Gönül ilişkilerini daha da geliştirmek, en önemli önceliğimiz. Bu tür ziyaretlerde bunlara vesile oluyor. Bu ziyaretimizde hayırlı sonuçlar doğuracaktır.”

Cumhurbaşkanımızın Bize Talimatı Var!

Fidan, ziyarete vesile olan iş adamı İbrahim Sancaklı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Balkan ülkelerine Türkiye olarak çok yakın ilgi duyduklarını belirtti. Keleş, “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Balkanlar’da mutlaka hepinizin bir eserini göreceğim.” diye bize bizzat talimatı var. Türk-İslam Coğrafyasında birlik ve beraberliği kardeşliği geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. İnanıyorum ki birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.” dedi.

Türkiye Zor Bir Dönemden Geçiyor

 Heyet temsilcileri Düzce’deki ilgiden duydukları memnuniyetlerini dile getirdi. Karadağ Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rafet Husovic, özellikle Ak Parti iktidarından sonra ikili ilişkilerin daha da arttığını vurguladı. Husovic “son 2 yıldır Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğinin farkındayız. Dört bir taraftan düşmanlar Türkiye’ye zarar vermeye çalışıyor. Türkiye geçmişte yaşadığı büyük problemlerden daha sağlam ve güçlü çıkmıştır. İktidarda olan partilerin balkan Müslümanlarına destekleri var. Bugün 300 kadar öğrenci Karadağ’da okuyor. Ülkemizdeki resmi dairelerde çalışıyor. Bunu örnek olarak veriyorum. Türkiye’de okuyan öğrencilerimizde ülkelerine döndüklerinde en iyi elçi oluyor.” ifadelerini kullandı.

HABER;S.KAŞKIR