2010 yılında Kanatlı Kümes Hayvanları Sevenler tarafından Düzce’de Kanatlı Kümes Hayvanları Federasyonu kuruldu. 8 olan şube sayısını 16’ya yükselten Federasyon bugün ikinci genel kurulunu yaptı. Birçok ilden temsilcinin katıldığı genel kurul Düzce Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Divan kurulu seçimi ve faaliyet raporlarının okunmasını ardından federasyonun yönetim kurulu belirlendi. Bir dönem daha mevcut başkan Hikmet Neğuç’un federasyon başkanı olmasına karar verildi.

 

Neğuç, genel kurulda Prof. Dr. Fatih Atasoy’un yazdığı “Türkiye’de yetiştirilen asil horozlar ve horoz müsabakaları” adlı kitabı tanıttı.

 

 

Neğuç, “Federasyon demek ortak mücadele demektir. Bu ortak mücadelemize gönül vermiş insanlar olarak burada görmekten mutluluk görüyorum. Bizim ortak mücadelemiz Hint aseel ırkının tescil ettirmek ve hayvan sporunun lisansını almaktır. Gelecekteki yolumuz Hint Aseel hayvan ırkını tescil ettirmek ve etnolojik raporunu alarak, özel kanunla at yarışı, milli piyango, borsa gibi özel kanunla yasalaştırmak ve festival olimpiyatlarda şehrimizi ve ülkemizi tanıtmaktır.” dedi.

 

“Dövüşler”i reddettiklerinin altını çizen Neğuç, kurallar içinde denetimli müsabakalardan yana olduklarını belirtti. Neğuç ayrıca belediye tarafından gösterilen bir yere bu bölgeye özgü Hint Aseel horozunun heykelini dikeceklerini söyledi.

 

Haber; S.KAŞKIR