Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin işadamları Ömer Baday ve Adnan Daylan’a ait olan yüzde 56’lık hissesini satın alan Adanalı İş adamı Abdülkadir Şimşek, Boludağı A.Ş. CEO’su Raşit Doğan Enhoş ve tesis yönetimi, alışveriş merkezindeki firma sahipleri ve çalışanlarla ilk kez iftarda bir araya geldi.

İftar yemeğinin ardından konuşan Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin yeni hissedarı Abdülkadir Şimşek tesisin başarılı olmasında çalışanların katkısının olduğunu ifade ederek, çalışmaların aynı doğrultuda sürdürmesi için işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

“Hisse devir anlaşmaları problemi kaldırmaya yöneliktir”

Şimşek’in konuşmasını tamamlamasıyla firma sahipleri Alışveriş Merkezi yönetimine sorularını yöneltti. Boludağı A.Ş. CEO’su Raşit Doğan Enhoş, gelen sorular üzerine yakın geçmişte tesisin TEM Otoyolu ve D-100 karayolu tarafından yaşadığı yol sorunlarına değindi. Yol kapatmaların yasal olmadığını kaydeden Enhoş, süreci anlatarak bilgi verdi. “Yapmış olduğumuz hisse devir anlaşmaları, yeni ortaklık yapısı, yeni yönetim kurulu, var olan problemi kaldırmaya yönelik bir işlemin sonucu olarak gerçekleşmiştir. Yapılan yol kapatılmaları ve orman konusu net olarak ifade etmek gerekirse yasal değildir. Tesisin kurulduğu yer, Bolu Dağı A.Ş.’nin değildir. Bu arazi karayollarınındır. Siz tesiste nasıl kiracı iseniz bizde Bolu Dağı A.Ş. olarak devletin burada kiracısıyız. Mülk anlamında sahibi karayolları olduğu için bize 29 yıllığına işletmemiz için kiraladı. 635 dönüm içerisindeki yer, devletin A kurumununmuş, B kurumununmuş beni çok ilgilendiren bir hadise değildir. Benim muhatabım devlettir. Bu devlet araziyi bana ihale etmiş, imar planlarına işlemiş aradan zaman geçince ‘o kurumun değil, bu kurumundur’ denmiştir. Bizi hangi kurumun olduğu ilgilendirmez. Hangi kurumun ise kiramızı ona öderiz. Bolu Dağı A.Ş. olarak buraya 204 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Geçen yıl Bolu’ya 30 Milyon TL katma değer, bin 500 kişiye istihdam sağlayan tesisi şu veya bu kişinin yaptığı hata veya suçundan dolayı genele dayak atmak devlet töresine yakışmaz.”


“Bekleyip göreceğiz”

Enhoş, Yol krizinin ne zaman aşılabileceğine ilişkin ise gerekli temasları kurduklarını bekleyip göreceklerini dile getirdi. “2010 yılında yolun ve arazinin tamamının bulunduğu imar planını belediye meclisi encümen kararıyla onayladığını valiliğe bildirmiştik. Bugün valiliğimize ettiğimiz müracaatta ‘Sayın Valim, İmar planı yok iddiasıyla kapattığı yolu, devletimiz olarak lütfen gelin açın’ dedik. Şimdi kaç günde açar, nasıl açar? Bekleyip göreceğiz.”

Enhoş, son olarak yaşananlara rağmen vatandaşların farklı şekillerde tesise gelmeye devam etmelerinin takdire şayan olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Haber:Y.SEVER