Yapımı devam eden Katı atık tesisine kaynak bulmak için Ankara’ya giden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, temasları hakkında bilgi verdi. Keleş, görüşmelerin olumlu geçtiğini ödeneğin bir kısmını sağladıklarını ifade etti.

 

Keleş, “Dün tam gün Ankara’daydım. Öncelikle çevre bakanlığı müsteşarı ile görüştüm. Katı atık tesisinin bir kısmını onlar finansa edecekti. Finansman konusunda çalışmaları başlattık. İnşallah kısa zaman süre sonra çevre bakanlığının bize vermeyi taahhüt ettiği 6 buçuk milyonluk katkı payı gelecek. Bu anlamda ödeneği sağlamış olduk.” dedi.

 

Keleş, Avrupa Birliği Projeleri hakkında da şunları söyledi:“ İller bankasında genel müdür yardımcı ve 7. Bölge müdürü ile görüştük. Kalan 11 milyonluk kısmına iller bankasından tüm belediyeyeler olarak kredi haline getireceğiz. Bununla ilgili görüşmeler oldu. Avrupa birliği bakanlığı ile Düzce’de yapılması istenen projelerle ilgili görüşmelerimiz oldu. Ciddi çalışmalar olacak. 7-8 konu başlığında belirlemelerimiz oldu. Bize bir kişi görevlendirildi. Hızla devam edecek. Görüşmeler iyi gitti.”

 

Düzce Belediyesinde kendi döneminde kurdukları ofisin kapatıldığını dile getiren Keleş, yeni bir oluşum içinde olduklarını ve hızla çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

 

Keleş, “Geçmişte Avrupa birliği ofisi kurmuştuk. Benden sonra Kapatılmış. Yeniden oluşturuyoruz Bu anlamda danışman anlaşmalarımızda olacak.. Birçok konu başlığı belirledik. Gerek alt yapı gerek sosyal projelerle ilgili görevlendirmeler yaptık.” diye konuştu.

 

Haber; S.KAŞKIR