Düzce’de dün akşam etkili olan yağış yine hayatı olumsuz etkiledi. Yollar göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı. İşte o su baskınından nasibini alan Hacıaliler köyünde işyerlerinde ciddi maddi hasar meydana geldi.


ZARAR 20 BİN!


Mehmet Gözükara’nın oğlu Yusuf Gözükara ile birlikte işlettiği mobilya ve döşeme atölyesine su bastı. Döşeme kumaşları, ahşap malzemeler sular içinde kaldı. Aile ve çalışanları tüm gece dükkandaki suyu boşaltmak için çaba sarf etti.


Dükkandan çıkarılan eşyalar, kurumaları için serilirken, akşam etkili olan yağışın boyutunu da gözler önüne serdi. Dükkan sahibi Mehmet Gözükara ve oğlu Yusuf Gözükara, alt yapı eksikliğine dikkat çekti ve aynı sorunu bir daha yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


MÜCAVİR ALAN SORUNLARI …



Hacıaliler Köyü sapağında yaşanan bu olay, belediye sınırlarına dahil olan köylerin sorunlarını gündeme getirdi. Ocak 2012 yılı itibariyle 11 köy ile birlikte belediye mücavir alanına giren Hacıaliler köyü, hizmet alamamaktan yakınıyor. İmar, alt yapı yol gibi birçok konuyla boğuşan köyde, çöpler dahi düzgün toplanmıyor…


NE MAHALLEYİZ NE KÖYÜZ!


Köy muhtarı Celal Yüksel de “ne mahalleyiz ne köyüz” diyerek iki arada kaldıklarından yakınıyor. Muhtar, Vergileri düzgün ödediklerini ancak mücavir alan dışında olan köylerde dahi bulunan çöp kovalarının Hacialiler köyünde olmadığından şikayet etti.


Alt yapı, yol gibi sorunlara çözüm için belediyenin hatta köy hizmetlerinin dahi kapısını çaldıklarını söyleyen Köy Muhtarı Yüksel, mücevir alan sorunlarının dikkate alınmasını istedi.

 

Haber: S. Kaşkır