Türkiye, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlanırken; başkan aday adayları da çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar belirlendikçe partilerde sahalara iniyor.

yerel demokrasi bağlamında önemli bir müessese olan muhtarlar, yeni seçilecek belediye başkanı ile çalışacak olan kişiler… Bu nedenle yerel seçimler öncesi onların görüşlerini aldık. Muhtarların yerel seçimler yaklaşırken mahallelerde çözülmesi istenen konular, yeni başkandan beklentileri neler?

Konuyla ilgili olarak Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan’a mikrofon uzattık. Ceylan yerel seçimlerde mahallelerde görülen en öncelik konunun imar planları olduğunu söyledi.
İmar konusunun diğer hizmetlerle bağlantılı olduğunu belirten Güler, “o çözüldüğünde diğerleri de peşi sıra gelir ”dedi.

Belediyenin yeni imar planı yaptığına dikkat çeken Ceylan, eksiklilerin giderilmesi ve açılan çevre yollarının aktif hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tüm partilerin belediye başkan adaylarına başarılar dileyen Ceylan, önemli olanın hizmette devamlılık olduğunu dile getirdi. Ceylan, bu nedenle yeni seçilecek olan belediye başkanından isteklerinin yarım kalan hizmetlerin devamını getirmesi olduğunu söyledi.

Muhtarların yaşadığı sıkıntılara da değinen Ceylan, geçtiğimiz yıllarda belediyenin muhtarlar için hizmet binası, internet bağlantısı, toplu taşıma imkanı gibi kolaylıklar sağladığına dikkat çekerken, asıl sıkıntılarının aldıkları maaşın gösterdikleri koşuşturmanın karşılığını vermediğini söyledi.

Vatandaşlardan çözülmesi için gelen isteklerin sonu olmadığını söyleyen Ceylan, sorunların kısa yada uzun vadede illaki çözüm bulduğunu söyledi. 



Haber: S. KAŞKIR