Köy çeşmesinden su taşımak zorunda kalan Hoşafoğlu köylüleri yıllardır özlem duyduğu suya kavuştu. Hoşafoğlu, grup suyu içme projesiyle temiz bir suya sahip olmanın sevinci yaşanırken Düzce'de bir çok köy su sorunu ile kıvranıyor. Siyasiler Düzce'de su sorunun yüzde 90 oranında çözüldüğü yönünde açıklamalarda bulunsa da su cenneti konumunda olan Düzce'de özellikle yaz aylarında bir çok köyden gelen su şikayeti had safada.

Hoşafoğlu köyündeki açılış törenin ardından bir çok köy sakini haber merkezimize gerek mail atarak
gerek telefonla arayarak şikayetlerini dile getirdi. Gölyaka Sarıdere, Doğanlı, Muncurlu, Fındıklı Aksu, Yığılca Sarıkaya bize gelen şikayetlerin bazıları. Havaların ısınmasıyla hemen hemen her gün susuzlukla boğuşan bir köy gündeme gelirken, bu devirde çamur gibi suyu içmek ve kullanmak zorunda kalan halk tepkili.

Derelerden, çevre köylerden taşıma sularla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan köy sakinlerini bu durum iyice canından bezdirdi. Kesinti halinde akan aktığında da çamurdan farksız olan sulardan şikayetçi olan köy sakinleri "Yıl 2013 bu çileye çare olacak kimse yok mu bu memlekette." şeklinde isyanlarını dile getiriyor.

İstanbul gibi metropol bir şehrin su kaynağı olan Düzce'de yaşanan susuzluğa tepki gösteren halk artık köylünün sesine kulak verilmesini istiyor.

Denizi, şelaleleri, gölleriyle adeta su cenneti konumunda olan Düzce'de, Hoşafoğlu'unda olduğu gibi daha çok proje üretilerek susuzluğa çare bulunması gerekiyor. 



Haber: S. KAŞKIR