Hoşafoğlu Suya Kavuştu

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve Vali Adnan Yılmaz'ın yapım sözünü verdiği Hoşafoğlu Grup İçme Suyu projesi hayata geçirildi.

 

 

 


Vali Adnan Yılmaz içme suyunun bir ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyacın giderildiğini söyledi.
Yılmaz “Aslında biz toplum olarak suyun önemini bilen bir milletiz. Onun için su gökten inerken rahmet indi, rahmet yağdı diye ifade ederiz. Su hayattır, su barıştır, su temizliktir, su imandır, su bir medeniyettir. Sizin susuz geçen günlerinizde çektiğiniz zahmet için devletin Valisi olarak ben sizlerden özür diliyorum.Size hizmet etmek bizim varlığımızın sebebidir. Siz olmazsanız biz olmayız. Sizin için varız, size hizmet edersek biz yüceliriz. Sizin ihtiyaçlarınız olduğu halde seyredersek görevimizi yapmış olmayız. Onun için annelerim, teyzelerim, kardeşlerim, ben hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel sularla bu mübarek ramazan ayında da çorbalarınızı, yemeklerinizi yaparsınız. Emeği geçenlerin hepsi su gibi aziz olsun“ ifadelerinde bulundu. 

 

 

 

Yığılca Kaymakam'ı Mehmet Özcan ise Ramazan'ın ilk günü su sorununu çözdüklerini söyleyerek, “ Bunun için çok uğraştık. Sayın Valimiz su problemini duyunca nasıl benim 5 bin kişilik halkım susuz kalır dedi. Ve çok büyük destek verdi. Devlet imkanlarını ayağa kaldırdı ve suya kavuştuk. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 


İl Müftüsü Selami Emen'in duası ile grup suyunun açılışını yapılmasının ardından projenin yapımında emeği geçenler plaketle ödüllendirildi.

 

 

Haber: M. YILMAZ