Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, itfaiye haftası dolayısıyla Öncü Ana Haber’e Konuk oldu. Polat, itfaiyenin önemi ve görevleri hakkında bilgi verdi.


TEK GÖREVİ YANGIN DEĞİL!


Polat İtfaiyenin tek görevinin yangına müdahale olmadığına dikkat çekerek “ 112 personelinin ulaşamadığı, kayalıktan aşağıya düşmüş, uçuruma yuvarlanmış birçok sıkıntılı noktalarda ilk yardım hizmetleri verebiliyor. Tüm mahsur kalınan noktalarda kurtarma hizmeti yürütmek, trafik kazalarında sıkışan vatandaşları kurtarmak, boğulma vakalarında su altı ve su üstü kurtarma hizmetleri yürütmek, eğitmek denetleme ve baca hizmeti yapmak itfaiyenin asli görevleri. ”dedi.


YOK DENECEK KADAR AZALDI


Düzce İtfaiye personel ve ekipmanlarının Düzce şartları için yeterli olduğunu dile getiren Polat, daha fazla ekibin olmasıyla bilgilendirme çalışmalarına yoğunluk verileceğini söyledi. Polat, günümüzde yanlış ihbarların eskiye nazaran yok denecek kadar azaldığını ifade etti.


Polat, “eskiden yanlış ihbar yoktu. Günlük 500’ü geçmiyordu suyu kesilen itfaiyeyi arayıp ne yapacağım diye soruyordu. Düzce’deki Telekom altyapısının dijitale geçmesi, bizimde santrallerimizin de kayıt sistemine alınmasıyla şuanda yanlış ihbarlar yok denecek kadar azaldı.” diye konuştu.


EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TRAFİK


İtfaiye personelleri olarak en büyük sıkıntıları sıralayan Polat, sözlerine şu şekilde devam etti:


“En büyük sıkıntımız trafik. Olay yerine itfaiye gidecekse önce yol lazım. Yol açık olacak ve gereksiz parklar bulunmayacak. Bir de vatandaşların biraz yardımcı olalım deyip de gereksiz müdahaleleri oluyor. Bu da itfaiyelerin işini zorlaştırıyor. Biraz daha anlayış bekliyoruz. Biz kendimizi onların yerine koyarak anlamaya çalışıyoruz. Ama biraz daha bize kolaylık sağlamaları noktasında hoşgörü bekliyoruz. Bunu sağladıklarında daha iyi hizmet yapacağımızı taahhüt ediyoruz.” şeklinde konuştu.


ÇOK FAZLA ÖNEMSENMEZ AMA…


Polat baca temizliği noktasında da önemli uyarılarda bulundu.


Baca yangının çok önemsenmediğini ifade eden Polat, “ baca yangını çatıyı, çatı yangını bina yangınlarını tetikler. Peş peşe gelir. Baca yangınlarını önlemek için öncelikle bacaları mutlaka ustasına yaptırsınlar. İkinci olarak da mutlaka periyodik olarak temizletsinler. Artık son teknoloji ile bacamızı temizliyoruz.” dedi.

 

Haber: S. Kaşkır