“Halk Eğitim Günleri” kapsamında Düzce Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Anıtpark’ta bir dizi etkinlik düzenlendi. Gerek yemek yarışmaları, gerekse el işi ve el sanatlarının sergilendiği stantlarda hanımlar tüm hünerlerini sergiledi.

HALK EĞİTİM GÜNLERİ

Etkinliklerin ilk etabında Coşkun Yemek sponsorluğunda ‘ Batı Karadeniz’in Fındıklı Yeni Tatları’ yemek yarışması düzenlendi. Ev hanımları fındıklı hamur işleri, et yemekleri dallarında hazırladıkları tatlarla tüm hünerlerini ortaya koydu. Ev halkı ve komşulardan onay alan yemekler bugün jürinin karşısına çıkarken yarışmacılarda oldukça iddialıydı.

Yoğun ilgi gösterilen yemek yarışmasında müracaat eden 60 kişiden ön elemeye kalmaya hak kazanan 35 yarışmacı hazırladıkları birbirinden değişik yemekleri jüri üyelerine tattırdı.

Çeşitli restoranların işletme sahipleri ve aşçılarının oluşturduğu jüri de yarışmacıların hazırladıkları tatlı ve yemekleri tek tek tattı. Jüri üyeleri yemekleri tadarken halk eğitim merkezi halk oyunları ekibi de folklor gösterilerini sundu. 

Yemek yarışmasında profesyonel aşçılar tarafından hazırlanan kek ve pastalarda sergilendi.

Jürinin oldukça zorlandığı Yarışma sonrasında, Fındıklı pastırmalı içili köfte ile Nazmiye Tekdemir 1., Fındık Aşkı ile Emine Begüm Kocaman 2., Yaz pastası ile Semra Tanış 3. Oldu.

Düzce Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulu Halk Eğitim Günleri kapsamında Anıtpark’da sergi de açtı.

Anıtparkta düzenlenen sergiye Vali Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Vali yardımcıları, resmi kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Korkmaz, 11 bin 563 kişinin  HEM ve ASO kurslarında faydalandığını ve halen daha kursların devam ettiğini dile getirdi.
Korkmaz, “ Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına katılanların yaşam kaliteleri gelişir. Bu kurslardan alacağınız bir belge gelecekte hayatınızı değiştirebilir. Halk Eğitimi kursları çocukluğunuzda ve gençliğinizde yapmak isteyip de yapamadığınız faaliyetleri sizlere yapma imkanı sunar. Halk Eğitimi merkezlerinde size uygun mutlaka bir kursumuz vardır. 2011-2012 eğitim öğretim yılında 1 eylül 2011’den bugüne kadar 111 değişik alanda toplam 475 kurs açılmış olup bu kurslardan toplam 11 bin 563 vatandaşımız faydalanmıştır. Kurslarımız halen devam etmektedir.” Dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ise, kurslara katılımının iyi bir düzeyde olduğunu ifade etti.

Programda,  Kız Meslek Lisesi, Atatürk Lisesi, Düzce Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin manken olarak katıldığı  Düzce Mozaiği Osmanlı Defilesi gerçekleştirildi. Defile vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

 DÜZCE MOZAİĞİ OSMANLI DEFİLESİ

Defilenin ardından Batı Karadeniz Fındıklı Yeni Tatları yarışmasında dereceye giren vatandaşlara ödülleri verildi ve ardından Düzce Halk Eğitim Günleri sergisi açıldı.

HABER:S.KAŞKIR