Hurdacılar Sitesi Açıldı

Düzce Belediyesi tarafından yapılan Hurdacılar Sitesi açıldı. Şehrin merkezinde göze hoş gelmeyen görüntülere sebep olan hurdacılar, Küçük Sanayi Sitesi yanında ki alana yapılan Siteye taşındı.
Hurdacılar sitesinin açılışı için bugün tören düzenlendi.

Şehirlerin zamanla büyüdüğünü ve geliştiği belirten Belediye Başkanı İsmail Bayram, sitenin yapılmasından önce hurdacıların karşı çıktığını ancak siteyi gördükten sonra bu düşüncelerinden vaz geçtiklerini vurguladı.

 



“ hurdacılar ile ilgili çok fazla şikayet alıyorduk. Şu anda bu sorunu çözdük. Buraya Hurdacılar Sitesi yaparken ilk başta bu işi yapan arkadaşlarımız bize karşı çıkmıştı. Ancak şu anda burayı gördükten sonra sevindiler. Bu alan küçük sanayi sitesi ile birleştiği zaman önemli bir yatırım olacaktır” dedi.

Hurdacıların merkezde olmasının çeşitli sorunlara sebep olduğunu belirten Bayram, bu sorunları çözmenin beleiyenin işi olduğunu belirtti.

 



“Bu sorunları çözmek belediyelerin işidir. Bu yaptığımız Hurdacılar sitesi bu işin ilk etabı. Bundan sonrada yapacağımız çeşitli planlarımız var. Şehrin gelişmesine yönelik adımlara devam edeceğiz. Hurdacılar baştan bize kızdı ama şu anda bunun önemini anladılar” dedi.

 



Düzce Hurdacılar Dernek Başkanı Bekin Can, dağınık halde buluna hurdacıların artık modern bir sitede faaliyet göstereceklerini söyledi.
“ yıllardır Düzce'de derme çatma kulübelerde sokak aralarında iş yapmak zorunda kaldık. İşimiz gereği bazen dağınıklık düzensizlik içinde çalıştık. Bu çevre halkını rahatsız ettiği gibi bizide rahatsız etti. Oysa şu anda bulunduğumuz bu mekan gayet modern ve güzel. Geniş ve korunaklı alanları alt yapısı ile burada bu işi en iyi şekilde yapacağız” dedi.

 

 

Tören sırasında Düzce Hurdacılar Dernek Başkanı Bekin Can katkılarından dolayı Belediye Başkanı İsmail Bayram'a plaket verdi. Tören yemek ile son buldu.

Haber: M. YILMAZ