Küçük Sanayi Sitesi arkasında bulunan ve Düzce Belediyesi tarafından oluşturulan Hurdacılar Sitesi’nde kablo yakıldığına dair geçtiğimiz ay bazı vatandaşlar tarafından Öncü Whatsapp ihbar hattına görüntüler atılmıştı. İddialara göre sitede haftanın üç günü kablolar yakılıyordu.
 


“Birkaç düşüncesiz insan da bunlara ateş veriyor”
Konuyla alakalı iddiaları değerlendiren Düzce Hurdacılar Dernek Başkanı Recep Altıntaş, kendilerinin kabloları yakmadıklarını geri dönüşüm için ayrıştırma yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bizimle ilgili haberler yapıldı. Kablo yakıyorlar diye. Bunlar gerçek değil. Biz atıklarımızı gereken yerlere atıyoruz. Kabloyu yakmıyoruz, geri dönüşüm şeklinde plastiğini de değerlendirerek imha ediyoruz. Plastik ve bakır şeklinde ayırıyoruz. Arkadaşlar ‘Hurdacılar Sitesi’nde yangın çıkıyor, kablo yakıyorlar’ diye ihbar etmişler. Oradan bakıldığı zaman bizdenmiş gibi görünüyor ama burası eski çöp sahası. Burasının kapandığını insanlarımız kabul edemedi. Bu çöpler gerek sanayiden gerek çarşı içinden esnaf arkadaşın çöpleri maalesef buraya bu şekilde atılıyor. Birkaç düşüncesiz insan da bunları ateşe veriyor. Bu da oradan bakıldığı zaman Hurdacılar Sitesinden kablo yanığı gibi görünüyor. İnsanlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Biz valimizin de verdiği talimatla İl Çevre Müdürlüğümüz ve Jandarmamızla çalışma yürütüyoruz. Buraya giriş çıkışlar plaka ve yüz tanımalı kamera sistemleriyle yapılacak. Biz hurdacılar olarak çevreyi kirletmiyoruz. Gerek yerlere gereken malzemelerimizi teslim ediyoruz.”





Haber: H. GÜRSOY