Düzce Musiki Cemiyeti Düzce Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kalıcı Konutlar Hilmi Çilingir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konser verdi.
Konsere Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım ve huzurevi sakinleri katıldı.

Birbirimizle kaynaşmaya ihtiyacımız var
Programda konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı,kritik günlerden geçildiğini belirterek, “Memleketimizi terör her yerde vuruyor. Hepimizin içi cız ediyor. Geçen hafta Ereğli’de ilimizin damadını defnettik. Dün Ereğli’ye bir şehidimiz daha geldi. Her yerden ateş kıvılcım şeklinde gelmeye devam ediyor. Bugünlerde bizim daha fazla birlik beraberliğe daha fazla dayanışmaya daha fazla dua ve birbirimizle kaynaşmaya ihtiyacımız var. Bugün burada bunu yapmak için buradayız.” Dedi.

HDP de buranın legal bir partisi
Tahriklere kapılmamaya, bugünlerde daha fazla ihtiyaç olunduğunu söyleyen Dağlı farklı illerde HDP il binalarına yönelik eylemleri şöyle değerlendirdi:“Hangi etnik yapı olursa olsun, Düzce ilimiz bunu kendi içinde yüz yılı aşkın bir süredir zaten benimsemiş her şeyiyle. Her türlü etnik yapıdan insanımız var barış içinde yaşıyorlar. Gündemde olduğu için söylüyorum. HDP de buranın legal bir partisi, legal olarak kaldığı sürece onu bizim yakmamıza yıkmamıza bir anlam da yok faydası da yok. Buna yeltenenleri biz ikna etmek yoluyla, yanlış yapıyorlarsa kanun yoluyla, devletin zoruyla biz yola getireceğiz. Biz halk olarak birbirimize ceza vermeye başlarsak zaten kamu düzeni denen bir şey kalmaz. Buradaki halkımızın bu tip şeylere yeltenmeyeceğimizi biliyoruz. Ama biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor. Üniversite öğrencilerimizi de bu anlamda biz ikna etmeye ve uyarmaya çalışıyoruz. Farklı yerlerden gelen arkadaşlarımız öğrencilerimiz var tahriklere kapılıp yurtlarında buna benzer ufak tefek de olsa davranışlar 2 gün önce oldu. Olmaması için hep birlikte uğraşacağız.”

Protokol konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Şehitlere dua edildi. Muharrem Sancaklı Huzurevi’nden Hilmi Çilingir Huzurevi’ne gelen ziyaretçilerle birlikte Düzce Musiki Cemiyeti üyelerinin seslendirildiği eserler dinlendi.