Hilmi Çilingir Huzurevi müdürü ve sakinleri, eski buzdolabından yaptıkları kuluçka makinasından çıkacak ilk civcivlerini bekliyor. Huzurevi sakinleri buzdolabına açtıkları pencereden her gün yumurtaları kontrol ediyor.

 

Huzur Evi Müdürü Engin Alp, daha önce bulaşık makinasından yapılan kuluçka makinasının yetersiz geldiğini söyleyerek, bu kez kapasiteyi artırmak için buzdolabından denediklerini belirtti.
Alp, “Huzur Evimizin bahçesinde bulunan kümeslerimizde ki tavukları çoğaltmak için daha önce müdür arkadaşımızın hazırlamış olduğu bulaşık makinasından döndürme bir kuluçka makinası vardı. Bu ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti ve manuel bir makinaydı. Biz bunu geliştirip tam otomatik bir kuluçka makinası nasıl yapabiliriz fikriyle başladı. Araştırdık, mevcut yapılmış modellerinden örnek aldık yaşlılarımızın, kurum sakinlerimizin katkılarıyla da üretmiş olduk.” Dedi.

 

Engin Alp, buzdolabında 30 yumurtayı kuluçkaya yatırdıklarını belirtti.
Alp, “Kuluçka süresi devam eden tavuklarımızın altından alıp onları bu ortama getirdik. 2 hafta sonra misafir ettikten sonra kümeslerine göndereceğiz. 30 yumurta var bunların 6’sı tavus kuşu yumurtası, 10’u Ördek yumurtası geri kalanda tavuk yumurtalarımız.” Şeklinde konuştu.

 

Huzurevi sakinlerinden biri, yaptıkları kuluçka makinasının kendilerine bir armağan olduğunu dile getirdi.
“Sayın müdürümüz Engin Alp’in katkılarıyla yaptık, ihtiyarlara bir armağanı oldu, biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

Haber: S. YANAR