Gümüşova’da uzun süre devam eden su sorununa Gümüşova Belediyesi çözüm arayışlarını sürdürüyor. Belediye suyunun içilemez durumda olması nedeni ile Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, suyu arıtmak için yeni bir sistem denettirdi. Su ile ilgili Uzman Ahmet Doruk tarafından suyun ne gibi özelliklere dönüştürülebileceği hakkında bir gösteri yapıldı. Konu ile ilgili ilk olarak bilgiler veren Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, suyun temizlenmesi hemen her resmi kurumdan uyarı aldıklarını ve ilçede suyun içilemez durumda olduğunu ifade etti ve yeni sistem ile ilgili bilgiler verdi.

“Suyumuzun temizlenmesi konusunda Valilikten resmi dairelerde belediyeye her zaman uyarılar geliyor. Tabi ki suyumuzun da değerleri maalesef içilemez durumda olduğu için bizde bunun çözümünü ararken Ayhan beyle tanışmış oldu. Ayhan bey kendisinin su arıtma ve kanalizasyon arıtması için çalışmasının olduğunu ifade etti. Bizim de ilgimizi çekti. Bize gelecek portatif makina Ankara’da test denemelerini yapmış Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı gibi devletin birimleri ile ortak bir çalışma yürütülüyor. Her şartta suyun arıtılması mümkün.”
Daha sonra suyun arıtılması konusunda bilgiler veren Uzman Ayhan Doruk, Teknolojilerle suyun arıtılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

“Su ile ilgili artık çözümün bulunması gerektiği belli. Teknolojilerle dünyanın yenilenebileceği ve temizlenebileceği mümkün. Bütün dünyada kirlilik üzerine bir çalışma yürütülüyor. Türkiye ileride su sıkıntısı yaşayacak bu bir gerçek. Akdeniz ülkelerindeki kuraklık. Böyle giderse burası Afrika’ya dönecektir. Yer altı kaynaklarını kullanamıyoruz. Biz problemin nerde olduğunu biliyoruz. Ama uygulayamıyoruz.”

Haber; R. BAL