Mısır'da 683 kişiye verilen idam cezaları, protesto edilmeye devam ediyor… Dün akşam yine sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını kınamak için basın açıklaması yaptı.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, DİYAR DER ve Genç MÜSİAD Düzce Temsilciliklerinden oluşan grup Cedidiye Camisi önünde toplandı. Sloganlar atan grup, ellerinde taşıdıkları pankartlarla alınan kararı protesto etti.

 

 

 

Grup adına açıklama yapan İHH Düzce Temsilciliği Başkan Yardımcısı Osman Altundal, Mısır'da yüzlerce insanın hayatına son verecek olan kararın hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığına dikkat çekerek Hukukun temel prensiplerinden olan "savunma hakkı"nın kullanılmasına bile izin verilmediğini söyledi.

 

Altundal,"İdam cezasına çarptırılanlar birkaç oturumun ardından, fütursuzca ve özensiz kararlar ortaya çıkmıştır. Her iki davada da bir kısım tutuklu bulunan sanıkların göstermelik dahi olsa savunma yapmalarına fırsat verilmemiştir" dedi.

 

Altundal, Mısır halkının yaşanan süreçte yalnız bırakıldığını da belirterek "Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır'daki tüm idam kararlarını kınıyor ve tüm cuntacıları lanetliyoruz" diye konuştu.

Haber; S.KAŞKIR