Ramazan’ın gelişiyle beraber belediyeler de vatandaşlara yönelik etkinliklerine start verdi. Etkinliklerin Akçakoca ayağı merkez camii karşısında “İftardan Sahura” adlı programla başladı.


Geçtiğimiz hafta Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin basın toplantısı ile tanıtımını yaptığı program mehteran takımının gösterisi ile başladı. Osmanlı dönemine ait marşlar seslendiren mehteran takımı halkı coşturdu.


Etkinliğe Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Düzce Milletvekili Osman Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, siyasi parti temsilcileri ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.


Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ramazan ayının maneviyatını farklı bir lezzette yaşatmak adına çeşitli etkinlikler hazırladıklarını vurguladı. Ramazan ayı boyunca teravih öncesi ve sonrası manevi havayı halka yansıtmak, çocukların ramazan ayının on bir ayın sultanı olduğunun bilincine ve farkına daha derinden varmaları ve bir sonraki ramazan ayını iple çekmeleri arzusuyla bir dizi etkinlikler hazırladıklarını belirtti.



Ardından konuşma yapan Düzce Milletvekili Osman Çakır, Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Akçakoca İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı ‘da Ramazan ayını bir üniversiteye benzeterek, "Ramazan ayı bir medresedir, bir üniversitedir. Bu üniversitenin kurucusu Cenab-ı Allah'tır dedi ve bir ay süresince Ramazan üniversitesinde yetişeceğiz, derslerimize iyi çalışacağız" diye konuştu.



Ramazan etkinlikleri çerçevesi içerisinde, açılış sonrası çocuklara yönelik animasyon gösterileri gerçekleşti. Gerçekleşen tahta bacak, Jonglör, Yüz Boyama, Sihirbaz Gösterileri ve Orta Oyunlarıyla çocuklar dilediğince eğlendiler.