İl Genel Meclisi temmuz ayı ilk birleşiminde hayvansal yatırımlar ve tesislerle ilgili konu komisyona havale edildi.İl Genel meclis Başkanı Şinasi Akbulut başkanlığında açılan Temmuz ayı ilk toplantısında Haziran ayında Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’nden geri dönen kararın ardından yeniden meclis gündemine gelen Tavuk Kümesleri ve ahırların köy yerleşik alanına olan mesafelerinin yeniden belirlenmesi kararı İmar Komisyonuna havale edildi.

Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında hayvansal yatırımlar için yapılan projemlerin İGM tarafından belirlenen mesafelere takılması ile günyüzüne çıkan yüzünden başlayan tartışma Sakarya Bölge İdare Mahkemesine taşınmıştı.

            MESAFELER DEĞİŞEBİLİR

Haziran ayında tavuk kümesi yatırımcılarının Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazanmaları ile başlayan süreç yeni bir boyut kazandı. Bölge İdare Mahkemesinin haklı bulduğu yatırımcılar bu defa İl Genel Meclisine başvurmaları üzerine İGM kararı görüşmek üzere konuyu  komisyona havale etti..Belirlenecek yeni mesafeler komisyonun kararının ardından netlik kazanacak.

            KALICI İŞYERLERİ DE KOMİSYONA..

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısında komisyona havale bir konu da kalııc işyerlerinin devriyle ilgili..Madde bağımlılarının ve hırsızların mekanı haline gelmiş Kalııc İşyerlerinin 25 yıllığına Üniversiteye devri ile ilgili madde de Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Haber;E.TAYHAN