Uzun yıllardır atıl durumda kalan Düzce'deki Bin 60 kalıcı işyeri Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresi'ne devredildi. İl Özel İdaresi devredilen bin 60 işyerinde izlenecek yolla ilgili olarak bilgi aldığımız Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, kamu kurum ve kuruluşlarına tahsisin İl Genel meclisi tarafından onaylacağını söyledi.

 

 

Meclis tahsis edecek

 

Üstünel, "Bin 60 tane işyerleri bakanlar kurulu kararıyla bizim talebimiz üzerine il özel idaresine devredildi. Yetkili arkadaşımızda tapuları aldı. Şimdi bize tahsis için kamu kurum ve kuruluşlardan talep var. Bu talepleri Valiliğimize arz edeceğiz. Bunlar için meclise tahsis yazısı yazmamız gerekiyor. Tahsisi meclis yapıyor. Konuyu meclise getireceğiz, komisyon gerekli çalışmaları yaptıktan sonra tahsis yapar."dedi.

 

 

Çözülmeden tahsis mümkün değil

 

 

Üstünel, Bin 60 işyerine hak sahiplikleri bulunan vatandaşlar içinde afet acil müdürlüğü ile ortak çalışmalarının olduğu bu sorun çözülmeden de tahsisin mümkün olmadığını belirtti.

 

Üstünel, "Işyeri sahipleri ile ilgili çalışma afet acil durum müdürlüğü ile ortaklaşa devam ettiriyoruz. Bunların tam listesi var. Onlarla idareye geleceğiz ve hangilerinde varsa çözümünü sağlayacağız. Onlar çözülmeden de tahsis mümkün olmayacak."diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR