Doğu Marmara kalkınma Ajansı (MARKA), faaliyet yürüttüğü beş şehrin markalaşmasına katkıda bulunmak adına geçen yıl logo ve slogan yarışması başlattı. Yarışma ile Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı'nın geniş yığınlara duyurulması, kent kimliğinin ortaya çıkarılıp tanıtılması amaçlandı. Ancak 2012 yılının başlarında yarışmanın iptal edildiği bildirildi. Geçtiğimiz ay yapılan MARKA yönetim kurulu toplantısında ise logo yarışmasının tekrar gündeme alınmasına karar verildi.
İGM Başkanı Muzaffer Bülbül, Logo ve Slogan Yarışması sonuçlarını değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenleneceğini açıkladı.
Yarışma için 5 logonun belirlendiğini ve Pazartesi günü Meclis toplantı salonunda görücüye çıkacağını söyleyen Bülbül, "Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bünyesindeki 5 il için logo çalışması yapıldı. Bir yarışma düzenlendi ve Türkiye genelinden katılım sağlandı. Yarışma sonunda bazı logolar beğenildi bazıları beğenilmedi. Bizde 5 logoyu beğendik. 6 Ağustos Pazartesi günü İl Genel Meclis Toplantısının ardından belirlenen 5 logo üzerinde görüş alışverişi yapılacak." Dedi.

 

Haber; H. İŞCAN