Düzce İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı üçüncü birleşimi yapıldı. Üçüncü birleşimde 7 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya Meclis Başkan vekili İsmail Akalın başkanlık etti. Toplantıda Merkeze bağlı Hasanlar ve Esençam Köylerinin sınırlarında bulunan Hecinler Mevkiinde yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi için hazırlanan İmar planları Meclis tarafından oy birliği ile onayladı. Onaylanan Planda Yapılaşma şartları, yaklaşma mesafeleri, yollar ve yapılacak Yapılar plan içerisindeki şekliyle onaylandı.

Tartışmalar raporu komisyona geri gönderdi

Toplantıda ayrıca Çevre ve Sağlık komisyonu tarafından hazırlanan Gölyaka’daki Taş Ocağı etrafında çevre ve sağlık noktasında herhangi bir sorun olup olmadığını belirten rapor meclis üyelerine sunuldu. Meclis üyeleri rapor hakkında yapılan açıklamaları yanlış anlayınca uzun süre tartışmalar yaşandı.

Çevre ve Sağlık Komisyonunun hazırladığı rapor dakikalarca tartışıldı. Rapor Çevre ve Sağlık Komisyon üyesi Harun Veziroğlu tarafından üyeler için birkaç kez okundu. Meclis üyeleri raporun anlaşılır olmadığını savununca meclise gelen rapor tekrar komisyona geri gönderildi. Meclis üyeleri komisyonun hazırladığı bu raporun tam anlamıyla açıklık vermediği görüşünde birleşerek raporu tekrar Çevre ve Sağlık komisyonuna havale etti.