İl Genel meclisi Mart ayı toplantılarının birinci birleşimi  Yusuf Ercan Başkanlığında yapıldı. Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın da katıldığı toplantıda yasa gereği olarak 2007 yılı faaliyet raporu da okundu.

Toplantının başında yaptığı kısa açılış konuşmasında 2008 yılının verimli çalışmalarla dolu olmasını umut ettiğini ifade eden Düzce Valisi Bülent Kılınç, mart ayı birinci birleşiminin hayırlı olmasını diledi.

Kılınç’ın toplantıdan ayrılmasının ardından yasa gereği mart ayı birinci birleşiminde okunması gereken 2007 yılı Faaliyet Raporu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel tarafından okundu. Raporun bütünü üyelere dağıtılırken genel kapsam hakkında bir sunuş yapan Üstünel, İdari, yol ve içme suyu, tarım, eğitim, spor, bayındırlık, kültür ve turizm, kamu düzeni ve güvenlik hizmeti faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Üstünel, 2007 yılı faaliyet raporunun sadece İl Genel meclisi tarafından değil, düzce halkı tarafından da incelenmesinin, Meclisin faaliyetleri hakkında halkın bilgi sahibi olmasının sağlanacağını dile getirirken, bu konuda yapılacak olan değerlendirmelerin önümüzdeki yıllardaki faaliyetlere ışık tutacağını söyledi.