Köylerde bozuk yollar en çok gelen şikayet gelen konuların başında gelirken, zaman zaman vatandaşlardan “bize ne zaman sıra gelecek?” tepkilerine neden oluyor! İl genel Meclisi, program kapsamında ve gelen ödenek doğrultusunda asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu nedenle İl Genel Meclisi, Köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesine ait ödenekten daha fazla faydalanmak adına düğmeye bastı. Bu kapsamda İl Genel Meclisi, köy yolları envanter çalışmaları için olağanüstü toplandı. İl Genel Meclisi toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan toplantıda Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonunun hazırladığı rapor görüşüldü.

 

Komisyon köy yollarının birinci derece, ikinci derece ve köy içi yollar ayrımında tasnif ederek uzunluk ve standartları güncelledi. Buna göre Düzce İl Genel Meclisinde yaklaşık bin 614 kilometre yol ağı, 2 bin 757 kilometreye çıkarıldı. Yeni eklenen yollarla birlikte hazırlanan komisyon raporu Ankara’ya gönderilecek. Raporun onaylanmasıyla KÖYDES’den gelecek olan ödenek miktarının da attırılması bekleniyor.

Haber;S.KAŞKIR