Bin 60 işyerinin İl Özel idareye devrinin ardından kurumların paylaşamadığı kalıcı işyerleri için farklı görüş ve düşünceler kamuoyu gündemini meşgul ediyor. Bu talepler içerisinde en çok tartışılan hiç kuşkusuz Düzce Üniversitesi ve Türk Hava Kurumun talep ettiği Kalıcı Konutlardaki İş Merkezi. Temmuz ayı toplantılarının ilk gününde Valilik imzasıyla THK'nın talebi meclis gündemine gelirken, Düzce Üniversitesi'nin talebi Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun il genel meclisi üyelerine yazdığı özel yazı ile gayri resmi şekilde iletildi.

MHP Meclis Üyesi Ahmet Turan da meclis toplantılarının 4. bileşiminde valilik tarafından kalıcı işmerkezilerine kurumların yaptığı taleplerden bir tek Düzce Üniversitesi'nin gelmediğini hatılatarak Vali Adnan Yılmaz'a seslendi.

Düzce Üniversitesi'nin talebini göndersin

Turan, “26 Nisan'da 10 adet kuruluşa “tahsis talebinde bulunuyormusunuz” diye yazı yazılmış. Bugün itibariyle Valimizin imzasıyla 9 adet talep var ancak içlerinde bir tek Düzce Üniversitesi yok. Meclisin ilk toplantısında talebin valilikte olduğu ve bugün itibariyle geleceği söylendi. 10 kurumun talebi ilgenel meclisine geliyor ama bir tanesi bekliyor. Valimizin havale etmediği bir şeyi biz görüşemeyiz. Yetki İl genel meclisinde deniliyor ama gelmemiş bir şeyi görüşmemizde söz konusu değil. Sayın valimize sesleniyorum. Düzce Üniversitesi'nin talebini göndersin görüşelim.”dedi.

İGM En doğru kararı verecek

Kamuoyunda tartışmaların devam ettiği taleplerle ilgili AK Parti Grubu adına Meclis üyesi İbrahim Bilgin açıklamada bulundu.

Bilgin açıklamasında “ Düzce halkı tarafından bilinmelidir ki söz konusu işyerleri, ilimizin gayrimenkul mallarıdır. Dolayısıyla bu işyerleri öncelikle öncelikle ilimize katkı sağlamalı, ilimizin müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaldır. Muhakkak ki hepsinin amacı Düzce'ye hizmet etmektir. Komisyonların çalışmalarını bu doğrultuda yapacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler bu konuda yasal yetkiye sahip Düzce İL genel Meclis üyeleri olarak işyerlerinin satışı kiraya verilmesi veya bedelsiz tahsis edilmesi dahil tüm seçenekleri değerlenirerek milletin malının, millete hizmet olarak kullnılması için gerekli araştırmaları ve çalışmaları yapmalıyız. İl genel meclisinin almış olduğu kamu gücünü etkili yerinde ve verimli olacak şekilde kullanacağınan, en doğrusu olduğuna inandığı kararı vereceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”ifadelerini kullandı. 


Haber: S. KAŞKIR