İl Genel Meclisi, Ağustos Ayı 5 birleşimi için toplandı. Toplantıda kalıcı iş yerlerinden 4 adet işyerinin İSKİ'ye devrini konu alan raporun okunmaması meclis salonunda gerginlik yaşanmasına neden oldu. Raporun içeriğine ilişkin bilgi verilmeden oylamaya sunulduğunu savunan MHP'li üyeler, duruma tepki gösterdi. Muhalefetin itirazı üzerine rapor tekrar okundu. Raporun sonunda Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan kalıcı işyerlerindeki 4 adet işyerinin İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, müdürlüğün Düzce'de yürütmekte olduğu faaliyetler için kullanılması üzerine tahsis talebinin Plan Bütçe Komisyonu tarafından uygun görüldüğü bildirildi. İGM'ye sunulan rapor kabul edildi.

KAYNAŞLI DA İSTEDİ, MÜFTÜLÜĞÜN OLDU

Öte yandan Kaynaşlı Çele Mahallesi'nde bulunan kalıcı işyerlerinden 24 tanesini belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere talep eden Kaynaşlı Belediyesi'ne tahsis uygun görülmedi. Plan Bütçe Komisyonu raporunda aynı işyerlerini ilçe müftülüğün de istediği ve müftülüğe tahsisin uygun olacağını bildirildi. Oylamaya sunulup kabul edileb raporla, kalıcı işyerlerinden 15'si kütüphane, Kur'an Kursu, mescid ve imam evi olarak kullanılmak üzere müftülüğe tahsis edildi.

İLÇELERE EĞİTİM ÖDENEĞİ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı 5. birleşiminde ayrıca eğitime ilişkin de kararlar alındı. Plan Bütçe Komisyonu'nun raporu doğrultusunda ilçelere 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi için ilkokul ve ortaokul malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak aktarıldı. İlçe Özel İdare Müdürlükleri hesaplarına yatırılacak para ile ilçelerde bulunan okulların kırtasiye ihtiyaçları karşılanacak.

Kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için Akçakoca'ya 17 bin 500 TL, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'ya ise 15 bin TL olmak üzere toplamda 107 bin 500 TL ödenek, Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları Ekonomik Kodu'ndan İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin hesabına yatırılacak.

Haber: M. YILMAZ