İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının 1. Bileşiminde plan ve bütçe ile köylere hizmetler ve tarım komisyonlarına havale edilen Köy İçme Suyu Uygulama Yönetmeliği’nin 8. Maddesinin yeniden değerlendirilmesi görüşüldü. İçme suyu saati takmayanlara uygulanacak cezai müeyyidelerin görüşülerek karara bağlanması talebi ile ilgili hazırlanan rapor da gündeme geldi.
Komisyonlarca hazırlanan rapor sonucu İl Genel Meclisi’nin Köy İçme Suyu Uygulama Yönetmeliği’nin 8. Maddesine göre herhangi bir yetkisi bulunmadığından gerekli yönetmelik değişikliğinin yapılması bildirildi. Raporda Merkez ve ilçelerde su birliği olmayan yerlerde muhtar ve ihtiyar heyeti tarafından, su saatlerinin takılması, su birim fiyatlarının belirlenmesi, görüşülen fiyatların ve alınan kararların uygulanması ve takibinin yapılması uygun görüldüğü belirtildi.
Okunan rapor, mecliste uzun süre tartışma konusu oldu. İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, raporun tavsiye kararı niteliğinde olduğunu belirtirken, Meclis Üyesi Harun Veziroğlu ise “Bu biraz topu taca atmak gibi bir şey olmuş.” Diyerek Meclis ve valilik olarak ortak bir karar alınması gerektiğini vurguladı.
Meclis olarak yaptırım gücü bulunmadığı ancak malzeme temininde yardımcı olunabileceği ifade edilirken, bu işin ancak valilik ve kaymakamlık aracılığı ile yapılabileceği belirtildi.
Sayaç takmaktan kaçınanlara mutlaka cezai müeyyide uygulayacak bir yönetmelik yapılması gerektiğini ifade eden Meclis Başkanı Bülbül, “ yol istiyorlarsa bedava yol yok, su istiyorlarsa bedava su yok.” Dedi.
Okunan raporu meclis üyeleri  tarafından oy birliği ile kabul etti.

 

Haber; S. KAŞKIR