İl Genel Meclisi’nin şubat ayı toplantılarının dördüncü birleşimi yapıldı. Toplantıda Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal’ın destekleme kapsamında harcanmak üzere ayrılan 64 Bin YTL’lik ödeneğin kullanımı ile ilgili talebi üyeler arasında görüş ayrılığının oluşmasına neden oldu.

Ayhan Ünal,  İl Genel Meclisi’ne sunmaya hazırlandığı teklif ile, 50 bin YTL’si ile sera yapım desteği, 14 bin YTL ile de çilek yetiştiriciliği desteği olarak verilmesi kararlaştırılan 64 Bin YTL’lik ödeneğin tamamının bu seneye mahsus olarak çilek yetiştiriciliğine tahsis edilmesini talep edeceğini söyleyerek destek isteyince, üyelerin bazıları, bunun daha evvel kararlaştırılmış bir husus olduğunu, bazıları da  bölgelerinde çilek yetiştirilemeyeceğini söyleyerek itiraz edince salonda tansiyon yükseldi.

Tartışmada üyeler fikir birliğini varamazken, Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, çilek yetiştiriciliğinin daha çok gelir getiren bir alan olduğunu, Ayrılan ödenekle  4-5 sera yapılabilmesine karşın,. 35-40 adet çilek yetiştiriciliği projesine yatırım yapılabileceğini söyleyerek üyelere bilgi verdi.

Toplantıda konu hakkında  bir karara varılamayınca  Ünal ve üyeler arasındaki tartışma toplantının ardından da devam etti.