İl genel meclisi haziran ayı toplantılarına başladı. Meclis, eğitim, kültür ve sosyal hizmet komisyonuna Mayıs ayı toplantısında havale edilen Gümüşova Adaköyü İlköğretim okulunun fiziki yapısının incelenmesi talebi hakkında komisyon tarafından hazırlanan rapor okundu.


Komisyonun yapmış olduğu inceleme neticesinde Adaköy ilköğretim okulunun iki okul binasının mevcut olduğu birinin Köy muhtarlığı tarafından çay ocağı sosyal tesis olarak kullanıldığı diğerinin ise atıl durumda olduğu bildirildi. Ayrıca okulun bahçesi içinde 1 adet lojman ve tuvaletlerin bulunduğu bunların da atıl durumda olduğu tespit edildi.


Okul binası sosyal tesis olacak


Yaptığı inceleme sonucunda komisyon söz konusu kullanılmayan okul binaların büyük bölümün harabe olması nedeniyle çevre düzenlemesi ve okulun tamamının tadilatının yapılması durumunda köy halkının sosyal faaliyetlerinin yapacağı halk eğitim merkezi ve dini ahlaki bilgilerin öğrenilmesi bakımından köy halkına hizmet ve fayda sağlayacağı kararına vardı. İl genel meclisine sunuluna rapor oy birliği ile kabul edildi.


Mevcut planla devam


İl Genel Meclisi ayrıca D-100 Karayolu’nun her iki yanın kapsayan imar planı Sakarya 1. İdare Mahkemesi’nin planın iptaline ilişkin aldığı karar görüşüldü. Söz konusu iptal kararını görüşen komisyon, yeni revizyon imar planı onaylandığından mahkemenin iptal kararına ilişkin yapılacak bir işlem bulunmadığı bildirdi. Revizyon edilen yürürlükteki planla devam edileceği bildirildi.


Tahsis yeniden görüşülecek


İl Genel Meclisi geçtiğimiz ay görüşülen Kalıcı Konutlar Demetevler Mahallesi’ndeki işyerlerinin özel bir sürücü kursuna 10 yıllığına kiralanması talebi yeniden görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

İl genel Meclisi üyeleri Fatih Turan, Selahattin Esen, Çiğdem Günal; Merkez ve ilçe köy yollarında asfalt çalışmaların da kullanılmak üzere 1 adet finisher kiralanması ve serpme sıkıştırma ekibinin kurulması için meclise önerge sundu. Ayrıca bugün sunulan başka bir önerge ile kamu kurum ve kuruluşlarında il özel idaresine ait araç ve personellerin tespit edilerek il özel idaresi bünyesinde geri çekilmesi istendi.

 

 

Haber;S.Kaşkır