Yaşanan depremlerin ardından Azmimilli Mahallesi'ne taşınan Öğretmen Evi, uzun yıllardır aynı yerinde hizmet vermeye çalışırken konu Eylül ayı son birleşiminde İl Genel Meclisi'nde ele aldı.

İl Genel Meclisi çözüm için yeni bir rapor oluşturken Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından oluşturulan raporda mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Kültür Mahallesi 11. ada, 35. parseldeki arazinin bir dönümü Öğretmen Evi yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi talebi uygun görüldü.

Hazırlanan rapor komisyon üyesi İbrahim Canbolat tarafından İl Genel Meclisi Üyelerine sunulunca meclis üyelerinin bazıları rapora karşı çıktı. Rapora karşı çıkanların yanında raporu onaylayan meclis üyelerinin de olması Meclis'te uzun süreli anlaşmazlığın yaşanmasına neden oldu.

Yaklaşık yarım saat geçtikten sonra İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Ercan tarafından oylanan rapor tekrar görüşülmesi için yine Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi. Öğretmen Evi sorununun çözülmesi için neler yapılacağı ve bu konunun tekrar ne zaman İl Genel Meclisi gündemine alınacağı ise meclisin Ekim ayındaki toplantılarında belli olacak.