Uzun süredir tamamlanması beklenen Akçakoca İşletme Fakültesi'nin inşaat yarın ihaleye çıkıyor. İhale, üniversitenin internet sitesi üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
2007 yılında başlayan Akçakoca'ya İşletme Fakültesi kurulması girişimleri 2010 yılından itibaren kurulan Akçakoca İşletme Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği kanalıyla devam etmişti. Hem derneğin hem de Akçakocalı hayırseverlerin katkılarıyla projesi hazırlanarak temeli atılan fakülte binasının inşaatı, yeterli kaynağın sağlanamaması nedeniyle bir süre sonra durmuş ve 2011 yılı sonunda da yapımı Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'ne devredilmişti. Çalışmaların kaldığı yerden devam etmesi için Akçakoca İşletme Fakültesi binasının inşaat işi yarın ihaleye çıkıyor. Düzce Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından, 18 Şubat 2013 Pazartesi günü (yarın) saat 10:00’da Rektörlük binasında yapılacak olan "Akçakoca İşletme Fakültesi İnşaat İşi" ayrıca üniversitenin internet sitesi üzerinden de canlı olarak izlenebilecek.
Öte yandan 2012 yılından 1.5 milyon, 2013 bütçesinden ise 2 milyon TL ödenek ayrıldığı bilinen fakülte inşaatı için ihalenin ardından çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER