Bolu Belediyesi, önce ihaleye çıkardığı ancak çevrecilerden gelen 'Doğa katliamı olacak' tepkileri üzerine iptal ettiği Bolu Gölcük Tabiat Parkı projesi için seçimlerin ardından kolları sıvadı.

"Tek bir ağaca zarar gelmesi söz konusu değil"
Proje kapsamında göl alanı dışında kalan sahada bungalovlar (orman evler) yapılıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Milli Parklar Genel Müdürlüğü birlikte mevcut doğal ortamın ve güzelliklerimizin korunduğu ortaklaşa bir proje hazırladık. Bu proje, koruma kullanma dengesi ile hazırlandı. Tabiat bizim nimetimiz ve Allah’ın bize bahşettiği en büyük zenginliğimiz. Tek bir ağaca zarar gelmesi ya da bir tek ağacın kesilmesi söz konusu değil. Planlı programlı bir çalışma yürütüyoruz. Tamamen gölalanı dışında, ağaçlar arasında küçük orman evleri yapıyoruz. Bu projenin Türkiye’de ve dünyada örnekleri mevcut. Tabiatın Kalbi Bolu’ya ve onun incisi Gölcük’e yakışacak, doğasıyla uyumlu bir turizm projesi bu. Burası sadece Bolu’nun değil, Türkiye’nin göz bebeği! Bu doğa harikasını korumak ve sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuzda. Gölcük bu proje gerçekleştiğinde de bugün olduğu gibi yine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.” dedi.

 "Kimse merak etmesin"
Bolu Belediye Başkanı Yılmaz da projeyle ilgili şunları söyledi:
“Bizim amacımız tabiatın güzelliğini daha çok insanla buluşturmak. Ağaçları Bolu’nun kadim sakinleri olarak görüyoruz ve onların huzurunu bozmadan bu projeyi oluşturmak için gece gündüz çalıştık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile her ağacın yerini teker teker inceledik, projeyi oradaki doğal ortama uygun şekilde konumlandırdık. Biz kendimizden eminiz, kimse merak etmesin. Bu proje üzerinden rant elde etmek, ortalığı karıştırmak isteyenlere de kulak asmasınlar. Proje tamamlandığında Bolu tarihine, doğasına ve kültürüne uygun bir turizm projesi kazanmış olacak.”

Haber: C.ÜSTÜNER