Düzce otoyol bağlantısı için nihayet ihale tarihi belli oldu. Otobana bağlantısının Düzce şehir merkezine uzak farklı iki noktadan sağlanıyor olmasının özellikle Düzce şehir trafiği ve Organize Sanayi Bölgeleri için büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oluyordu.  Yıllardır fizıbl olmadığı düşünülerek yatırım programına alınmayan bağlantı yolu ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü, KGM 4. Bölge Müdürlüğü’ne açılacak yola ilişkin mart ayında ihale yetkisi vermişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından; Gümüşova- Gerede Otoyolu, Deprem Kalıcı Konut Alanları Bağlantı Yolları ve Düzce Otoyol Bağlantı Yolu Yapımı İşi 30 Haziran Salı günü saat 10.00’da açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Bağlantı yolu Yer tesliminden itibaren 460 (dörtyüzaltmış) takvim günü sonunda teslim edilecek.

Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Keleş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada terminal inşaatının müteahhittin iflas etmesi nedeniyle durduğunu belirtmişti. Proje hatalarından yakınan başkan Keleş, terminalin açılışı için yeni tarihi eylül olarak açıklamıştı.

Bu durumda Başkan Keleş’in terminal için vaat ettiği tarih tutarsa otoban bağlantısı terminalden sonra tamamlanacak. Bağlantısı olmadan açılışı yapılacak olan Terminalin bir müddet kör noktada kalacağı görülüyor. Bu da yeni sorunları da beraberinde getireceği düşünülüyor.

Haber;S.KAŞKIR