Müteahhit firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle yarım kalan Beyköy İçme suyu projesinin ihalesi yenilendi. 2010 yılında tamamlanan içme suyu projesinde, belediye ile sorun yaşayan yüklenici firma iflas edince proje yarım kalmıştı. İhalesi 2010 yılında yapılan, inşaatı 2011 yılında başlayan projenin 2012 yılının haziran ayında bitmesi gerekiyordu. 400 günde tamamlanması gereken projenin yüzde 50’si yapılırken, belediye ile müteahhit firma arasında hak edilişlerin imzalanmadığı gerekçesi ile sorun yaşanmıştı. Yer teslimi yapılan proje kapsamında 800 tonluk su deposu 18 km.lik ishale ve 30 km.'lik şehir şebekesi yenilenecek.

2 milyon 400 bin TL maliyetli proje hakkında Bilgi veren Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, su projesinin tamamlanmasıyla Beyköy'de 30 yıl su sıkıntısı yaşanmayacağını belirtti.

Su probleminin Beyköy için önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, “ projenin yarısı daha önceden bitmişti. Bunun diğer yarısını ihaleyi alan yeni firma yapacak. 1 yıl içerisinde bitirilecek. Böylece Beyköy halkının önemli bir mağduriyeti son bulacak.” dedi.

Haber: S. KAŞKIR