İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6.30'da polis tarafından basıldı. Van'dan gelen ve terörle mücadele (TEM) polisi oldukları iddia edilen polislerin dernek personelini dışarı çıkartarak arama yaptığı iddia edildi. Kilis’de yaşanan olay, Düzce’de de yankı buldu.
İnsani Yardım Vakfı Düzce Şube Başkanı Ali Kasım Kilis'teki İHH ofisine yönelik polisin gerçekleştirdiği operasyona tepki gösterdi. "Kime? Neye? Nereye? Hizmet" başlığıyla yaptığı basın açıklamasını okuyan Kasım, operasyonun hukuksuz olduğunu öne sürdü.

HUKUKSUZCA EL KONULDU

Kasım, “İHH personeli olup Kilis ofisimizde çalışan bir kişi ile ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyon her ne hikmetse kişinin evine değil de İHH ofisine gelinmiş ve İHH’nın bilgisayarlarına el konulmuştur. İHH ofisinde ve aynı yerde bulunan Katar Kızılay’ına ait olan mekanlarda yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin üçüncü bir gözün görmediği şekilde şahit olmadığı şekilde aramalar yapılmıştır. İHH’ya ve Katar Kızılay’ına ait olan bilgisayarlara hukuksuzca el konulmuştur. Avukatlarımız tarafından yapılan itirazlara rağmen usuli işlemler gerçekleşmemiştir.Kurumumuz bu saatten itibaren bu usulsüzlükle oluşan eklenebilecek aleyhe hususların da kaybolacak lehe hususların da sorumluluğunu işte bu emniyet amirlerine ve savcıya yüklemiştir.” ifadelerini kullandı.
İHH’yı El Kaide ile irtibatlandırma çabası olduğunu öne süren Kasım, “Direkt İHH ya tüm planlamalara rağmen suç atamayanlar bir İHH personelini hedef alarak ve bu personelin üzerinden İHH’yı bağlantılandırmaya çalışmaktadır.”dedi.

İHH İSRAİL İÇİN BÜYÜK BİR TEHLİKEDİR

Kasım sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“İHH Suriye halkına yardım etmekten, mazlumların yanında olmaktan asla vazgeçmeyecektir. Daha bugün Kuveyt’te Suriye halkına yapılacak yardımların görüşüldüğü uluslararası koordinasyon toplantısında orada bulunan Başkanımız Bülent Yıldırım Suriye için bu yıl ki yardım hedefini 50 milyon dolar olarak açıklamıştır. İHH 20 yıllık ve Türkiye halkı ile beraber dünyanın dört bir yanındaki vicdanların yetimlerin kurumudur. Hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükümete bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir. Mavi Marmara’dan sonra İHH İsrail, Neoconlar, Suriye’ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler. İsrail dışişleri bakanı Liberman’ın “İHH İsrail için büyük bir tehlikedir” derken esasen bunu net bir şekilde açıklamıştır.”

Kasım sözlerini “Neye kime nereye hizmet ettiği açık olan bu ahlaksız operasyona karşı her tür hukuk yoluna başvuracağımız gibi yardımlardan hiçbir şekilde geri durmayacağımız da buradan ilan ediyoruz.” şeklinde tamamladı.

Haber: S. KAŞKIR