Düzce İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği “ Geçmiş Gelecekle Buluşuyor.” Adlı projeyi hayata geçirdi. 1962 yılında Düzce Merkezde bulunan Taşambarı binasında eğitim öğretime başlayan Düzce İmam Hatip Lisesi bugüne kadar yaklaşık 10 bin mezun verdi. Bu mezunların birbirini tanıması, kaynaşması ve birbirleriyle daha iyi bir bilgi alış verişinde bulunması amacıyla gerçekleştirilen “ Geçmiş Gelecekle Buluşuyor.” Projesiyle birçok etkinliğe imza atılacak.


İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının destek olduğu ve tamamen hibe kapsamında olacak proje hakkında kamuoyuna bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenleyen Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı İdris Çalışkan, projeyi hayata geçiren Vali Ali İhsan Su ve Dernekler İl Müdürü Adnan Zengin’e teşekkür etti.


Çalışkan, “Okulumuz Düzce İmam Hatip Lisesi 1962 yılında Düzce Merkezde bulunan Taşambarı binasında eğitim öğretime başladı. Daha sonra okulumuz, arsasını Hacı Osman Kuyumcu’nun bağışladığı, Nusrettin Mahallesinde yapılan binasına taşındı. Burada eğitim öğretime devam edilirken, bir kısım öğrenciler 1998 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki binamızda öğretimlerini sürdürdüler. 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde Nusrettin Mahallesi’ndeki merkez binamız yıkılınca, öğrencilerin tamamı şu anda eğitim öğretime devam edilen Fevziçakmak Mahallesindeki binamıza taşındı. Şu anda hem Nusrettin mahallesinde hem de Fevziçakmak mahallesindeki adliyenin yanında eğitim-öğretime devam etmektedir. Bu zaman dilimi içinde yaklaşık olarak 10.000 den fazla mezun verdiği tahmin edilmektedir. Bu mezun olan arkadaşların birbirlerini tanıması, birbirleriyle kaynaşması ve birbirleriyle daha iyi bir bilgi alış verişinde bulunması, topluma yönelik ortak bir proje geliştirilmesini sağlamaktır.” dedi.


6 ay sürecek proje kapsamında hedeflerini de şöyle açıkladı:


“Okulumuzun ilk mezundan itibaren dönem mezunlarını buluşturmak. Mezunlarımızın mesleki niteliklerini tespit etmek. İlk mezundan itibaren son mezuna kadar İletişim verisi oluşturmak İHL sosyal Tesis projesini hayata geçirmek. Yaklaşık olarak 100 mezunumuzu İstanbul, Edirne ve Bursa illerine ziyaret yapılacak ve tarihi yerler gezilecektir. Yaklaşık 1000 kişiye Pilav günü adı altında etkinlik yapacağız, bunu Geleneksel hale getirdiğimiz Kurban Bayramı programında gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile önümüzdeki Cumartesi Günü kutlayacağımız Mübarek Kurban Bayramının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim. Bu yıl ki kurban bayramı programını 6 ekim pazartesi saat 14:00'de Adliyenin yanındaki Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştireceğiz, programa tüm mezunlarımızı ve mensuplarımızı ve siz değerli basın mensuplarını bekliyoruz.”

 

Haber: S. Kaşkır