Bugün bayramın 3. ve son günü. Bayramı ailesinin yanında geçirmek isteyen veya tatil amaçlı Düzce’ye gelenler dönüş yolculuğuna başladı ancak depremden sonra geçici olarak Çoban’a taşınan şehirler arası otobüs terminalinin bayram yoğunluğunu kaldıramadığı açıkça görüldü. 3 günlük bayram tatilinin ardından dönüş yolculuğu için terminale akın eden yerli turistler sıcağın, kalabalığın ve alanın darlığının da etkisiyle isyan etme noktasına geldi. Geçici olarak Çoban’a taşınan ve depremin ardından 15 yıl geçmesine rağmen hala yeni bir terminalin tamamlanmamasının Düzce’nin büyük bir ayıbı olduğu aşikar.

 

 

Bayram gibi özel günlerde en ufak bir yoğunluğu kaldıramayan, o yoğunlukta sıkışıklığın oluştuğu ve yolcuları isyan etme noktasına kadar getiren otobüs terminaline evlerine dönmek için gelen yolcular ve yolcu yakınları, terminalin yetersizliğini dile getirdi.

Otobüsün kalkmasını bekleyen bir yolcu yakını, “ Şuan baya kalabalık ve ben terminali hiç yeterli görmüyorum. Düzce’nin şu ankinden daha iyi bir terminale sahip olmasını cani gönülden istiyorum. Yetkililere de buradan sesleniyorum. Ben Ankaralıyım ama Düzce’nin daha iyi olmasını isterim. Bu kalabalığın daha muntazam bir şekilde olmasını isterim. Mevcut terminal baya yetersiz ve ihtiyacı karşılamıyor” şeklinde konuştu.

 

Düzce’ye tatil amaçlı gelmiş bir yolcu ise, “ Otogar maalesef ihtiyacı karşılamıyor. Çok büyük ve geniş bir alan değil, otogar gördüğüm kadarıyla çok küçük. Daha büyük olması bence daha iyi. Çünkü yazın yoğun olan bir yer burası buna rağmen otogarın küçük olması yanlış” dedi.

İsmail Bayram döneminde başlanan ve şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yapımını devam ettirdiği şehirlerarası otobüs terminalinin yapımının hızlanması gerektiğini, bugün mevcut otogarda yaşanan yoğunluk gözler önüne serdi.